Apple stapt in Augmented Reality door overname van Metaio

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Apple stapt in Augmented Reality door overname van Metaio

Apple heeft vorige week Metaio overgekocht, een bedrijf dat gespecialiseerd is in augmented reality. Bedrijven zoals Ferarri en de stad Berlijn gebruikten de technologie al om interactieve toepassen te creëren. Voor welke som Metaio werd gekocht is niet geweten.  

Pionier in Augmented Reality

Metaio is een pionier in augmented reality. Met de technologie kunnen mensen extra gegevens krijgen over de plaatsen waar ze zich bevinden. Een proof of concept van Metaio is de timetraveler app van de stad Berlijn.

De stad maakt gebruik van Metaio om toeristen te tonen waar de Berlijnse muur zich precies bevond én geeft een overzicht van historische gebeurtenissen die zich ooit hebben afgespeeld op de locatie waar de toeristen zich bevinden. 

Mensen hoeven enkel hun smartphone of tablet naar een bepaalde locatie te wijzen, waarna beelden bovenop de realiteit worden getoond. Klinkt ingewikkeld? Geen nood. In onderstaand filmpje kan je zien hoe het precies werkt: 

Leuk weetje: Metaio-gebruikers kunnen ook zelf augmented reality content toevoegen via de "Metaio Creator". Met deze software kunnen mensen zelf content gaan toevoegen en augmented reality-scenes uploaden naar bepaalde plaatsen. Volgens Metaio zou kunnen in slechts enkele minuten. 

Wat is Apple van plan? 

Wat Apple precies van plan is met Metaio is nog niet geweten. Volgens de geruchten is Apple al een tijdje aan het experimenteren met augmented reality. Zo doken al eerder patenten op van een VR-headset waar Apple aan zou werken. Volgens de geruchten is het best mogelijk dat Apple de Metaio-technologie zou inbouwen in de Maps of Camera apps voor iOS. 

Dat Apple een gezonde interesse heeft in augmented reality is nu een feit. Maar wat ze er precies mee zullen aanvangen blijft een groot vraagteken. 

Meer info: metaio.com