Apple introduceert compleet nieuw product: AirPods. Dit is wat je erover moet weten:

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Apple introduceert compleet nieuw product: AirPods. Dit is wat je erover moet weten:

Dat Apple haar iconische oortjes een update ging geven komt niet als een complete verrassing. Zo werd al maanden gefluisterd dat Apple komaf zou maken met de analoge-audio ingang om in de behuizing plaats te maken voor andere technologische snufjes. Wat wél een verrassing is voor velen, is dat Apple voor het eerst een draadloze variant van de iconische oortjes heeft gelanceerd: AirPods. Hieronder alles wat je van de oortjes moet weten. 

Tijd om komaf te maken met overvloed aan draden

"We leven in een mobiel tijdperk, maar we hebben nog een draadje nodig om audio door te sturen naar onze hoofdtelefoon. Dat is absurd. Het wordt hoog tijd dat we daar komaf mee maakten", vertelde Apple's Senior VP Phil Schiller tijdens het event. "Daarom introduceren we nu AirPods". 
 

Apple introduceerde onderstaand filmpje die haarfijn uitlegt wat AirPods precies zijn: 

De AirPods zijn twee draadloze oordopjes die je via een Bluetooth-verbinding aansluit op je iPhone, iPad of Mac. De oortjes kunnen tot ongeveer 5 uur meegaan, voordat ze opgeladen moeten worden. Dat doe je door ze in de meegeleverde case te plaatsen. De case heeft een usb-aansluiting voor stroom maar heeft ook over een eigen accu. Hierdoor kan je de oortjes ook onderweg gewoon opladen. 

Nokvol gevuld met opmerkelijke technologie

Draadloze oortjes zijn niet nieuw. Zo introduceerde Motorola al een exemplaar en werden ook via Kickstarter verschillende soortgelijke producten gelanceerd. Opvallend is dat Apple het technologisch over een totaal andere boeg gooit met de AirPods. 

"We hebben een visie over hoe audio moet werken via mobiele apparaten. Tot nu toe is niemand er écht in geslaagd om een fantastische ervaring aan te bieden met draadloze hoofdtelefoons", vertelt Apple's topman Phil Schiller. "Wij denken dat we daar nu wél in geslaagd zijn."

Dus wat is zo speciaal aan AirPods? "AirPods kunnen op een intelligente manier verbinding maken met Apple-toestellen", vertelde Phil Schiller. "Gebruikers hoeven zich niet langer bezig te houden met het instellen of pairen. De AirPods connecteren op een intelligente manier met het Apple-apparaat dat je momenteel gebruikt".

Je hoeft de AirPods maar een keer in te stellen, iCloud pusht te instellingen naar je andere Apple-apparaten. De AirPods doen trouwens ook beroep op de nieuwe Apple W1-chip. Hierdoor weten de AirPods precies wanneer je ze draagt en weten ze ook welk apparaat je precies aan het gebruiken bent. 

AirPods werken op de iPhone 5 en later, en op de iPad mini 2 en later. Als je ze via je Mac wil gebruiken moet je over macOS Sierra beschikken. AirPods gaan 5 uur mee en dankzij de bijgeleverde case kan je ze onderweg in totaal 24 uur gebruiken. AirPods kosten €179 en zullen vanaf vanaf eind oktober in de winkel liggen.