De druk op Apple-CEO Tim Cook zou stilaan een hoogtepunt bereiken. Vorige week daalde het aandeel van de Amerikaanse technologie gigant onder de 400 dollar. Volgens insiders dringen de Apple-aandeelhouders aan op het ontslag van Cook.

Op zoek naar opvolger

Volgens Forbes zou Apple momenteel actief op zoek zijn naar een geschikte opvolger van Cook. Forbes meldt dat men zoekt naar een opvolger die van het hetzelfde kaliber zou zijn als de vorige Apple CEO Steve Jobs.

Apple aandeel gekelderd

Het aandeel van Apple zakte vorige week tot onder de 390 dollar per share. Op minder dan een jaar tijd is daarmee het aandeel van Apple bijna gehalveerd. Zo bereikte de koers in september nog 702 dollar. Vandaag maakt Apple zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2013 bekend. De grote vraag is of die de koers positief of negatief zullen beïnvloeden.

Uitblijven nieuwe producten

Het uitblijven van nieuwe producten zou volgens analisten de grootste oorzaak zijn voor deze malaise. Zo duiken er al enkele weken hardnekkige geruchten op dat de nieuwste generatie iPads en iPhones vertraagd zijn én dat de ontwikkeling van iOS en OS X ook flink vertraging oploopt. Dat is de aandelhouders niet ontgaan.

Is de rek eruit bij Apple?

Tim Cook staat sinds 24 augustus 2011 aan het roer van Apple. Hij nam de fakkel over van Steve Jobs, die in januari 2011 het bedrijf verliet wegens ziekte en op 5 oktober 2011 overleed. Of het echt tot een ontslag van Cook komt is voorlopig koffiedik kijken. Maar het staat buiten kijf dat de rek bij de computer-gigant eruit lijkt te zijn.

Wat denk jij? Zal Apple zich kunnen herpakken of denk jij dat we het beste van Apple gezien hebben?