Apple zet eerste stap naar eigen zoekmachine

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Apple zet eerste stap naar eigen zoekmachine

Apple heeft net haar eerste stappen gezet naar het lanceren van een online zoekmachine. De technologiereus heeft vandaag een eigen webcrawler gelanceerd die websites gaat indexeren, net zoals Google dat doet. Apple indexeert het web om haar Siri- en spotlightresultaten een pak betrouwbaarder te maken. Volgens insiders is dit dé eerste stap naar het bouwen van een volwaardige zoekmachine. 

AppleBot 

Een crawler is een robot die elke dag automatisch het internet afschuimt en veranderingen op websites indexeert. De bedoeling hiervan is om de zoekmachine zo up-to-date mogelijk te houden. Apple's diensten (Siri & Spotlight) maakten tot voor kort gebruikt van Microsoft's crawler Bing en Yahoo! om op het web te zoeken. Vanaf vandaag zouden ze overgeschakeld zijn op AppleBot.

Apple zou zijn eigen crawler willen gebruiken om de betrouwbaarheid van Siri en Spotlight te verbeteren. Daarnaast sluit Apple het gebruik van de crawler voor andere doeleinden niet uit. Dit impliceert dat Apple zou kunnen bouwen aan een eigen zoekmachine. Op de jobspagina van Apple verschenen nu ook al vacatures voor "Apple Search".

We are building 'the future of search'

Op een thread op het online discussiefora van Ycombinator zou een ontwikkelaar door de HR dienst van Apple gebeld zijn geweest om hem een job aan te bieden voor de uitrol van Apple Search. Volgens de ontwikkelaar zou de recruiter het volgende hebben gezegd: 

“We are building the future of search for the best user experience. Unadulterated by advertising for the first time in history.”

Intussen zijn ook vacatures voor "Apple Search" op Apple's jobsite verschenen. Google is gewaarschuwd... 

Bron: OnemoreThing / MacRumors.com