Bekijk de allereerste ontwerpen van Apple's design guru Jony Ive

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie e-Lifestyle
Bekijk de allereerste ontwerpen van Apple's design guru Jony Ive

De Brit Jony Ive is al meer dan 20 jaar dé man achter Apple’s meest iconische designs. Bij Apple lanceerde Ive het ene revolutionaire design na het andere. Benieuwd naar wat hij allemaal op zijn palmares heeft staan? Hier een overzicht:

Voor Ive aan de slag ging bij Apple bedacht hij een uniek concept voor een elektrische pen, waarmee je bepaalde sjablonen zou kunnen tekenen: 

Ive bedacht in de jaren 80 ook een nieuw futuristisch design voor een traditionele telefoon die hij ‘The Orator’ noemde. Ive won er een geldprijs mee die uitgereikt werd door de Britse overheid:

Hij maakte ook een redesign van de boormachine: 

De Lindy Messagepad was Jony Ive’s eerste designwerk bij Apple. Met dit design won Ive een pak awards:

Hij experimenteerde ook met een cover van doorschijnend plastiek voor de Lindy. Later zou Ive dit aspect doortrekken naar de iMac & iBook-producten. 

Ook Apple's eMate is van Jony Ive’s hand:

Om de 20ste verjaardag te vieren van de Mac kwam Jony Ive op de proppen met dit redesign. Deze Mac ging toen over de toonbank voor 9000 dollar:

Vanaf Steve Jobs terugkeerde naar Apple en aan de slag ging als CEO begon Ive’s werk pas écht in een stroomversnelling te raken: 

Ive & Jobs introduceerden samen de iBook. Doorschijnend én in prachtige kleuren. Het werd een instant hit bij het publiek:

Ook de iMac was een erg iconisch design van de hand van Ive:

Ive heeft niet alleen oog voor de buitenkant van zijn producten, ook de binnenkant van Apple-producten zien er prachtig uit. Kijk maar eens naar het design van de Power Mac G5 dat hij bedacht:

Meer recent is Ive bekend voor het design van de iPhone, iPad, MacBook & Apple Watch. Natuurlijk is Ive niet alleen verantwoordelijk voor al het design. Het volledige designteam bij Apple speelt hierin een belangrijke rol. Hieronder een foto van het huidige design team bij Apple:

Bron: Business Insider