Bekijk de Robots die jouw Amazon pakjes verzenden

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Bekijk de Robots die jouw Amazon pakjes verzenden

Amazon, een van de grootste e-commerce spelers ter wereld, gebruikt steeds vaker robots om pakjes te helpen verzenden. De robots rijden rond in een van Amazon's grootste fulfilment centres in Californië. TIME ging op bezoek in het centre en toont hoe de robots werken. Hieronder zie je ze aan het werk:

De Robots zijn gemaakt door Kiva Systems, een bedrijf dat Amazon in 2012 heeft overgekocht voor 775 miljoen dollar. De robots halen de pakjes uit het magazijn en brengen ze tot bij werknemers die de pakjes vertrekkensklaar maken.

Honderden bestellingen per seconde

Met de robots kan Amazon inspelen op de gigantische vraag. Dat is nodig. Er worden immers honderden bestellingen geplaatst per seconde op Amazon.com. Amazon startte het robot-experiment in juli 2014, er rijden er nu meer dan 15.000 rond in 10 van Amazon's magazijnen. 

Voor Amazon zijn de robots essentieel. Zo stijgen de kosten om pakjes klaar te maken voor verzending sneller dan de sales-cijfers. In 2013 spendeerde Amazon 8,6 miljard dollar aan fulfilment, 34% meer dan het jaar daarvoor. De sales van het bedrijf stegen 22% in dezelfde periode. 

Meer info: time.com/amazon-robots