Hoe de originele Macintosh er vandaag zou uitzien:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren

31 jaar geleden kwam Apple's eerste Macintosh computer op de markt. Vandaag is de iMac het enige product in Apple's line-up dat nog doet denken aan deze vervlogen tijden. "Wat als je de originele Macintosh in een modern jasje zou stoppen?" moeten de designers van het Duitse Curved Labs zich afgevraagd hebben. Ze gaven de orginele Macintosh een flinke facelift. Het resultaat kan je hieronder bekijken: 

Het concept waarmee de ontwerpers van Curved Labs op de proppen zijn gekomen heeft de hardware van een 11 inch MacBook Air mét touchscreen en een USB connector. De vorm van het concept doet denken aan de originele Mac, maar is een stuk strakker en minder plomp. Zo bestaat het nieuwe concept uit aluminium, is de floppy drive vervangen door een speakergrille, heeft het toestel een SD-kaart slot, een FaceTime camera én een microfoon. 

Het toestel ziet er verre van realistisch uit. Maar geef toe, je zou er eentje willen. Toch? Op de site van Curved Labs kan je meer foto's bekijken van het toestel in zijn volle glorie.