Dit is hoe het eraan toegaat achter de schermen bij SpaceX:

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactieInnoveren
Dit is hoe het eraan toegaat achter de schermen bij SpaceX:

Na de aankondiging "The Falcon has landed" ging het personeel van SpaceX onlangs compleet door het dak. Terecht, het ruimtebedrijf van Elon Musk bereikte een mijlpaal. Een ruimteraket landde immers terug op het lanceringsplatform nadat het 11 satellieten in de ruimte had afgeleverd. De raket kan op deze manier opnieuw gebruikt worden voor een volgende missie. Niet alleen ecologisch beter, maar ook een bijzonder straffe prestatie.

Spanning is te snijden

De beelden werden geschoten op de missie van 21 december 2015, maar werden nu pas vrijgegeven. Tijdens de missie leverde SpaceX's Falcon 9 raket 11 satellieten af in de ruimte en landde de raket terug veilig op het lanceringsplatform.

Tijdens de lancering waren de zenuwen bij sommigen hooggespannen:

Het is fantastisch om het enthousiasme bij de SpaceX werknemers te zien na het bereiken van de mijlpaal. Wanneer de raket terug veilig op het lanceringsplatform staat weet het SpaceX personeel met hun enthousiasme geen blijf.

Personeel gaat door het lint

Binnenkort heeft Space X een nieuwe mijlpaal op het programma staan. Op 18 januari wil het immers een nieuwe poging wagen om een Falcon 9 raket te laten landen op een drijvend lanceringsplatform. De vorige twee pogingen liepen faliekant af (zie video hieronder). Hopelijk is het de derde keer raak ;-)