BelCham opent co-working space in San Francisco voor Belgische scale-ups

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
BelCham opent co-working space in San Francisco voor Belgische scale-ups

Op 21 juni opent BelCham (Belgian-American Chamber of Commerce) officieel de tweede vestiging van haar "Atelier", een co-working space voor scale-ups, in hartje San Francisco. De "Atelier in the bay" treedt in het kielzog van de vestiging in New York, en wilt Belgische bedrijven helpen om voet aan wal te zetten in de VS. Chris Burggraeve, President van de Belcham, is tevreden: "de nieuwe opening past helemaal binnen onze missie om Belgisch potentieel te laten groeien op Amerikaanse bodem."

Ecosysteem van ondernemerschap voeden

De tweede BelCham-locatie bevindt zich in het 'Financial District' in downtown San Francisco. Naast een werkplaats voor scale-ups en startende bedrijven fungeert de "Atelier in the bay" nog als ontmoetingsplaats voor ondernemers, vrienden en andere connecties. Concreet wil de organisatie het Belgisch-Amerikaans ecosysteem van ondernemerschap voeden, dus is, na haar eerste vestiging in New York die 2 jaar geleden het levenslicht zag, de opening in San Francisco een logische stap.

"Middenin San Francisco hebben Belgische bedrijven de nodige tools én het netwerk ter beschikking om hun business verder uit te bouwen"

Bieke Claes

Foto: Bieke Claes (Bron: Le Soir)

"Met het Atelier in New York zijn we erin geslaagd een duidelijke behoefte in te vullen," stelt Bieke Claes, Managing Director van BelCham - tevens de drijvende kracht van BelCham New York. "Belgische bedrijven kunnen deelnemen aan een selectieprocedure om het dienstenaanbod en de voorzieningen van de BelCham te genieten. Middenin San Francisco en in hartje Silicon Valley hebben ze de nodige tools én een netwerk ter beschikking om hun business verder uit te bouwen."

Deze scale-ups nemen al intrek in de nieuwe BelCham

De eerste Belgische bedrijven wisten hun plek in de nieuwe BelCham al te bemachtigen. Onder meer scale-ups als Swift, Genae, Guardsquare en Coveo kan je er binnenkort terugvinden. "Hoewel San Francisco een techgeoriënteerde regio is, wil ik nog even benadrukken dat ook niet-techbedrijven meer dan welkom zijn. Elke Belgische organisatie kan haar slag slaan in de BelCham!" aldus Claes. 

Meer info op de officiële website van de BelCham.