InternetSociety is eenwereldwijde case-driven organisatie bestuurd door een Board of Trustees (Raad vanToezicht) met als hoofdopdracht ervoor te zorgen dat het internet open, transparant en door u gedefinieerd blijft.

Wie en wat zijn we

"We zijn 's werelds vertrouwde onafhankelijke bron van leiderschap voor internet-beleid, technologische standaarden, en de toekomstige ontwikkeling. Meer dan alleen maar vooruitgang van de technologie, we zorgen dat het internet blijft groeien en evolueren als een platform voor innovatie, economische ontwikkeling en sociale vooruitgang voor alle mensen over de hele wereld."

Verkiezingen

Tijdens de jaarlijkse verkiezingen, die dit jaar eindigden op 24 mei, werden 3 leden verkozen voor de Board of Trustees en 1 IETF liaison. Uit een selectie van genomineerden werden 3 kandidaten voorgedragen voor de Chapters en 6 kandidaten voor de Organisational members.

Rudi Vansnick

Dit jaar werd een Belgische kandidaat voorgedragen voor deze ambitieuze functie, Rudi Vansnick, lid van Internet Society sinds 1994 en voorzitter van de Belgische chapter sinds 2000. Hij werd met grote meerderheid verkozen als vertegenwoordiger van de chapters voor een periode van 3 jaar. Dit is een bekroning van de meer dan 10 jaar inzet en gedrevenheid om het Internet-beleid in België naar internationale en uiteraard ook nationale normen en standaarden te laten evolueren ten voordele van iedere burger. Hij zal zijn nieuwe functie opnemen tijdens de Algemene Vergadering van Internet Society in Vancouver (Canada) op 4 augustus 2012.

De volledige verkiezingsuitslag is te vinden op http://www.internetsociety.org/news/2012-internet-society-board-trustees-election-results

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi