De Belgen zijn nu helemaal klaar voor het mooie weer. Dat blijkt uit cijfers van 2dehands.be, de grootste zoekertjessite van België. Er is een sterke stijging van het aantal bezoekers in de rubriek Tuin (25%), waar veel gezocht wordt op zit- en grasmaaiers en tuinhuisjes. Ook het aantal spullen dat te koop wordt aangeboden stijgt ten opzichte van vorig jaar met ruim 15%. Het land is duidelijk begonnen aan de jaarlijkse opruimactie. Medewerkers van 2dehands.be houden op dit moment zelf ook grote lentekuis op de burelen van de site. Allerlei meubels en spullen die figureren in de TV-spots (ook afkomstig van 2dehands.be) worden nu weer verkocht voor het goede doel.

Lentekuis

Het aantal aangeboden spullen neemt fors toe in enkele rubrieken. Zo worden er meer meubelen aangeboden dan vorig jaar in deze periode. De lentekuis is ook bij 2dehands.be begonnen. De site heeft vorig jaar zelf allerlei artikelen gekocht voor in de eigen TV spots. Die worden nu op 2dehands.be weer aangeboden door de medewerkers van de site, met leuke foto’s en filmpjes van de artikelen die op TV hebben geschitterd. De verkoop eindigt op 6 mei en de opbrengst gaat naar een van de sociale projecten van Spullenhulp.

Late piek

Dat de eerste zon vorig jaar eerder in het jaar kwam, is duidelijk terug te zien in de cijfers. Toen was al in maart sprake van een ware lente-trend op de site. Sommige rubrieken lijken minder weersgevoelig. Zo werden cabrio's en fietsen traditioneel in maart al volop gezocht op de site. Het zijn vooral zaken voor in de tuin waar men nu naar op zoek geslagen is.

Populair

De top 5 van meest gebruikte zoektermen binnen de afdeling Tuin:

  1. zitmaaier
  2. gratis
  3. tuinhuis
  4. serre
  5. klinkers
  6.  

Enkele lentekuis-zoekertjes van de medewerkers van 2dehands.be: