Belgische bedrijven kiezen steeds vaker voor Apple

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Belgische bedrijven kiezen steeds vaker voor Apple

In 2014 werden in België 28 procent meer Mac's verkocht aan bedrijven dan in het jaar daarvoor. Dat blijkt uit data van de grootste Apple-verdeler van België: easy-mDe voornaamste reden voor de omschakeling zou te wijten zijn aan de gebruiksvriendelijkheid en het feit dat steeds meer bedrijfstoepassingen beschikbaar zijn voor OS X. 

28 Procent meer Mac's verkocht

Volgens easy-m werd in 2014 zo'n 20 tot 28 procent meer Mac’s verkocht aan bedrijven dan het jaar voordien. Dat is volgens easy-m vooral te danken aan de gebruiksvriendelijkheid van Apple-computers en ook door het feit dat steeds meer software compatibel is. 

Zo kan Microsoft Word, Powerpoint, Excel en Office 365 probleemloos geïnstalleerd worden op Apple-computers. Ook documenten uitwisselen met Windowscomputers brengt geen hinder met zich mee.

Gebruiksvriendelijkheid 

De sterke toename van het gebruik van Mac’s heeft volgens easy-m verschillende oorzaken: een eerste reden is de gebruiksvriendelijkheid, waar Apple al jarenlang consequent op inzet. Bedrijven investeren het liefst in een gebruiksvriendelijke IT-infrastructuur, waardoor er minder tijd en moeite geïnvesteerd moet worden in de opleiding van werknemers.

Nieuwe trend: bring your own device

“Het grote gebruiksgemak van Apple-computers zorgt ervoor dat de toestellen op de particuliere markt al lange tijd erg populair zijn. Bedrijfsleiders hebben in hun privé-leven een goede ervaring met Apple en willen die positieve ervaring doortrekken in hun bedrijf”, zegt Annick Maes, CEO van easy-m. “Ook de tendens dat privé-toestellen steeds vaker voor het werk gebruikt worden en omgekeerd (het “bring your own device”-principe), zorgt ervoor dat bedrijven niet om de populariteit van Mac’s en andere Apple-toestellen heen kunnen.”