De Belgische ICT-sector is de enige sector die in ons land nog groei zal vertonen dit jaar. Dat zegt het VBO in haar halfjaarlijks conjunctuur-rapport.


Uit het onderzoek dat het VBO begin mei gedaan heeft, blijkt dat 60% van de sectoren meent dat de economische activiteit in de komende 6 maanden op hetzelfde niveau zal blijven als vandaag.

De informaticasector

De informaticasector is de enige sector in ons land die voor de rest van het jaar nog een toename van de economische activiteit verwacht. Voor 2013 is er geen beterschap in het vooruitzicht, voorspeld wordt dat de economische groei in België zal uitkomen op -0,1%.

De eurocrisis

De eurocrisis weegt door op de Belgische economie, met onze kleine en open economie gaat 69% van de export naar landen die dit jaar minder dan 1% zullen groeien. Wanneer de Belgische handelspartners het moeilijk hebben is het ook logisch dat de export het moeilijk heeft.

De arbeidsmarkt

Ook de arbeidsmarkt blijft het moeilijk hebben. Geen enkele van de federaties verwacht een verbetering, 60% verwacht een daling en 40% een stabilisatie. De ICT-sector bevindt zich in de groep die gaat stabiliseren.