Belgische ondernemers lanceren draagbaar stopcontact

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie e-Lifestyle

De Belgische start-up Lifepower is via crowdfundingplatform Indiegogo een campagne gestart om een draagbaar stopcontact van 88Wh te ontwikkelen. Met Lifepower kan kan je al jouw apparaten zo’n 8 uur opladen als je onderweg bent. Via crowdfunding haalden de Belgische ondernemers al 60.000 dollar op. Meer dan dubbele dan gehoopt. 

Lifepower

De Lifepower is een soort van powerbank waar je een stekker in kan pluggen of een USB poort. Het draagbare stopcontact is 13,5 x 13,5 x 2,2 cm groot en weegt 800 gram. De lifepower A2 beschikt over een 24.000mAh li-ion-accu en biedt een capaciteit tot 88,8Wh. In drie uur zou de batterij volledig opgeladen zijn.

Het is de bedoeling dat er een Europese én Amerikaanse versie wordt gemaakt.

Indiegogo

Om een eerste batch aan powerbanks te kunnen produceren hebben de Belgische ondernemers een oproep geplaatst via crowdfunding met als bedoeling om 29.000 dollar op te halen. Intussen is de kaap van 60.000 dollar doorbroken. Dat met nog 19 dagen te gaan op de teller, een knap resultaat. 

Ondertussen zijn de bedenkers van Lifepower ook van plan om een zonnepaneel op de markt te brengen waaraan je de Lifepower A2 op zou kunnen aansluiten om deze van extra stroom te voorzien. Verwacht wordt dat de powerbank zo’n 250 euro zal gaan kosten.

Meer info: