Foto: Binarta CEO Suleyman Aydogan

De startup Binarta uit Leuven heeft een kapitaalinjectie van 291.000 euro gekregen om haar website-platform verder uit te bouwen en haar internationale groei te verstellen. Binarta haalde de investering op via het IWT en thinkerIT, de eigenaar van Binarta. De start-up helpt mensen zonder technische kennis om in no-time een responsive website bouwen.

In no-time een responsive website bouwen

Binarta is een Software-as-a-Service (SaaS) platform, dat in 2014 in Leuven werd opgericht. De startup biedt een totaalconcept waarmee zo goed als iedereen in staat is om een aantrekkelijke responsive website te bouwen, zonder er ICT kennis mee gemoeid is. Daarnaast biedt Binarta gebruikers een ‘all-in-one’ oplossing inclusief hosting, updates en ondersteuning. Dit om de klant tijd, moeite en geld te sparen.

Binarta is een Software-as-a-Service (SaaS) platform dat een sterke focus heeft op Mobile First. Zo wil het tegemoet komen aan de steeds groter wordende groep tablet- & smartphone gebruikers. Binarta is het enige platform ter wereld waar mensen een volledige website kunnen bouwen vanaf hun smartphone.

“Sinds kort speelt ook Google resoluut in op deze trend door mobiel-geoptimaliseerde websites te belonen met een hogere ranking in zoekresultaten,” zegt CEO Suleyman Aydogan. “Binarta gaat nog een stap verder door gebruikers de mogelijkheid te bieden hun website volledig mobiel op te zetten en aan te passen.”

Hier kan je zien hoe dat precies werkt:

Internationaal doorbreken

De kapitaalinjectie van 291.000 euro bestaat voor 45% uit een subsidie ontvangen van het agentschap voor innovatie door wetenschap en technologie (IWT) als KMO-innovatieproject. De overige 55% vertegenwoordigt een investering van thinkerIT, de eigenaar van Binarta.

Binarta zal het kapitaal investeren in onderzoek en ontwikkeling om de verdere uitbouw van zijn website-platform en de wereldwijde commercialisering ervan te ondersteunen. Op deze manier wil Binarta concurreren met grote, internationale ‘website builder platforms’. Eerder werd Binarta door een internationale jury aanvaard voor het Booster Academy Programma van Deloitte.

bron: www.binarta.com