Belgische vrouwen keken massaal naar België - Rusland

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Belgische vrouwen keken massaal naar België - Rusland

De Rode Duivels wonnen hun tweede WK-match tegen Rusland met 1-0. Heel opvallend is dat er net iets meer Belgische vrouwen deze match bekeken hebben dan Belgische mannen. Dat blijkt uit cijfers van de social discovery website Twoo.com

Mannensport? 

In België is het er geen groot verschil tussen mannen en vrouwen wat voetbal betreft. Het cliché dat voetbal een mannensport is lijkt dus niet te kloppen. Dat blijkt uit cijfers van Twoo. 

Klein verschil tussen mannelijke en vrouwelijke voetbalfans

Uit de online activiteit die gisterenavond tijdens de match werd geregistreerd op Twoo, blijkt dat het aantal Belgische vrouwen op Twoo daalde met maar liefst 51,78% in vergelijking met een normale zondagavond. Het aantal Belgische mannen daalde met 51,12%, net iets minder dan de vrouwen dus. 

Belgen zijn grotere voetbal-fans dan Russen

Twoo vroeg ook aan meer dan 6000 van zijn gebruikers of zij uitkeken naar het WK. Maar liefst 24% van de vrouwen gaf aan erg naar het WK uit te kijken en daarnaast zei nog eens 35% van de vrouwen zeker een aantal matchen te bekijken.

Ook in Rusland werd de match goed bekeken, maar niet zo massaal als in België. Het aantal Russische mannen op Twoo daalde tijdens de match met 35,94%, het aantal vrouwen met 30,72%.

Meer info: twoo.com