Jochem Vroom & Jelle Van der BijFlipit.com is een website die de online shopping ervaring leuker & vooral goedkoper wil maken. Dat doet het aan de hand van kortingscodes. Vorige week lanceerde Flipit.com haar website in ons land. Bloovi sprak met de Co-Founder; Jochem Vroom.

 

Dag Jochem, kan je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Jochem Vroom (links op de foto), Co-Founder & Managing Director van Imbull en nu werkend aan ons nieuwste project: Flipit.com. Imbull is een van de grootste affiliate publishers in Nederland, wij doen zaken met zo’n 3.000 adverteerders en bevinden ons voornamelijk in de niche van geld besparen en kortingscodes. Afgelopen week is bijvoorbeeld onze website: Flipit.com gelanceerd in 7 landen.

Wat is Flipit precies?

Flipit is ons nieuwe internationale avontuur! Het is een website waarop wij ons naar onze gebruikers toe willen bewegen door de shopping ervaring leuker (en vooral ook wat goedkoper)  te maken. Afgelopen week is de website gelanceerd in Belgie, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Switzerland, India en Polen. Ons doel is om zo snel mogelijk een gevestigd merk in 50+ talen/landen te zijn.

Hoe werkt het?

Het uitgangspunt van Flipit is dat op basis van interesses / leeftijd / klikgedrag en favorieten kortingen getoond worden die zo relevant mogelijk zijn voor de gebruiker. Flipit staat nu op het platform dat wij hebben ontwikkeld voor Kortingscode.nl. (Noot: Dit platform heeft vorige week op de Affiliate Dag de Affiliate Award 2013 gewonnen). Flipit zal een zo persoonlijk mogelijke shopervaring worden met deals op ‘wereldwijd’ niveau, de komende weken zal steeds meer duidelijk worden over de werking van de website!

Flipit.com

Hoe ben je ertoe gekomen om Flipit.com op te richten?

In 2008 ben ik begonnen met het schrijven over gadgets, toegangskaarten en kortingen op een paar kleine blogs die ik samen met Jelle van der Bij beheerde. Onze site over kortingen ging al snel ontzettend hard en begin 2009 zagen we onze kans om hier samen onder de bedrijfsnaam Imbull onze broodwinning van te maken. Mijn insteek is van beginne altijd geweest om een merk neer te zetten en zowel met bezoekers als adverteerders relaties op te bouwen gericht op longterm kwaliteit. Flipit.com is hiervan de ideale internationale uitvoering.

Welke tips heb je voor beginnende ondernemers?

Wacht niet tot je idee perfect is. Durf te starten, maak je doelstellingen en resultaten meetbaar en maak gaandeweg aanpassingen. En als je onderweg bent: blijf altijd in de buurt van jouw adverteerders / partners.

Op welke realisatie in je carrière ben je zelf het meeste trots?

Persoonlijk denk ik dat we niet hadden durven dromen dat we ooit zover zouden komen. Waar wij zo hard mogelijk in het buitenland willen groeien hebben wij in Nederland al een mooie positie opgebouwd als marktleider, deze positie zijn we trots op. Geen funding, geen gedoe: vanaf 0 omzet per dag tot waar we nu staan. Dus in het kort: waar we nu staan als bedrijf ben ik al erg trots op.

Concurrenten binnen de coupon-industrie (zoals Groupon) hebben het niet makkelijk. Hoe differentieert Flipit zich van de concurrentie? Wat maakt het product uniek?

Doordat we met honderden adverteerders samenwerken en exclusieve deals sluiten, kunnen wij onze bezoekers unieke content bieden. Kortingscodes waarbij ‘Exclusief’ staat, zijn kortingscodes die enkel en alleen op Flipit.com staan en bij geen van onze concurrenten te vinden zijn. Het is ons doel de meeste exclusieve kortingen te kunnen bieden aan onze bezoekers. Daarnaast zijn we met onze Bespaarwijzers een pad ingeslagen om consumenten zo bewuster te maken op het gebied van besparen. Dus niet alleen hoe je kan besparen op aankopen maar ook hoe je kan besparen door bijvoorbeeld zelf je eigen kleding te maken en niet in de geintjes van loterijen te stappen.

Hoe zit business model van Flipit in elkaar?

Onze inkomsten komen uit affiliate marketing. Kort gezegd houdt dit in dat wij bezoekers aantrekken door de beste (exclusieve) korting(scodes) te verzamelen op Flipit. Als een bezoeker vervolgens via ons doorklikt naar de website van de adverteerder en daar een bestelling doet, dan krijgen wij daar een kleine commissie voor. De beste codes hebben = loyale bezoekers = van toegevoegde waarde zijn voor adverteerders.

Wat zijn de voordelen om Flipit te gaan gebruiken?

Een van de ontwikkelingen die we op het huidige platform al aanbieden zijn gepersonaliseerde nieuwsbrieven met alleen codes en kortingen van de winkels die de gebruiker heeft gekozen als zijn / haar interesse, gepersonaliseerde kortingscode overzichten. Wij willen een meer gepersonaliseerde en plezierige shopervaring aanbieden en dit is nog maar het begin. (ook: members only codes , user generated codes, etc)

Hoe ziet de toekomst eruit voor Flipit? Wat zijn jullie ambities?

Onze ambitie is om in 50 landen Flipit als een gevestigde merknaam neer te zetten. Dit is nog maar het begin van Flipit. Het is een basis vanuit waar we verder ontwikkelen. Uiteindelijk kan het zijn dat Flipit.com een geo-based couponing app wordt voor Google Glass, of een postdienst die aangepaste coupons levert aan de deur.  Onze ambitie is dan ook glashelder, echter hoe de toekomst eruit gaat zien? Dat bepalen uiteindelijk de gebruikers. We weten dan ook absoluut niet waar dit avontuur zal eindigen.

Bedankt voor het gesprek & veel succes met Flipit!