Bhaalu krijgt bescherming tegen schuldeisers, moet reorganiseren

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Bhaalu krijgt bescherming tegen schuldeisers, moet reorganiseren

Right Brain Interface, het moederbedrijf achter de cloudrecorder Bhaalu, krijgt uitstel van betaling van de rechter. Bhaalu krijgt 6 maanden de tijd om te reorganiseren en wordt tijdens die periode beschermd tegen schuldeisers. Intussen is het bedrijf in gesprek met de Vlaamse TV-zenders met als doel haar cloudrecorder te herlanceren. 

Bhaalu Verbod

Right Brain Interface kon in 2013 rekenen op de ondersteuning van heel wat investeerders en haalde toen 6 miljoen euro aan financiering op. Toch kwam er een einde aan de cloudrecorder toen de Antwerpse rechtbank van koophandel begin november oordeelde dat Bhaalu een inbreuk maakte op de rechten van de omroeporganisaties VRT, Medialaan en SBS. Bhaalu zou gebruik maken van de signalen van TV Vlaanderen en Telenet zonder de expliciete toestemming van de zenders.

Doorstart? 

Right Brain Interface (het moederbedrijf van Bhaalu) verloor de rechtszaak en werd via een dwangsom verplicht om haar diensten stop te zetten. Right Brain Interface ging echter in beroep tegen het vonnis, de resultaten daarvan worden later in 2015 verwacht. 

Intussen raakte bekend dat Right Brain Interface de kans krijgt om te herstructureren en een half jaar bescherming krijgt tegen schuldeisers, met als doel verschillende scenario's te onderzoeken en nadien een doorstart te maken. 

Right Brain Interface is in gesprek met zenders en operatoren om de Bhaalu videorecorder met hun toestemming te herlanceren. "Deze gesprekken lopen goed en we verwachten een positieve uitkomt daarrond," zegt CEO Bart Van Coppenolle aan Datanews. 

Tijd om te herbronnen

"We mogen in België geen persoonlijke videorecorder op de markt brengen, wat onze Belgische inkomsten stil legt en dus een reorganisatie noodzaakt," zegt Van Coppenolle. "Opties onderzoeken en implementeren kost tijd, ook de beroepsprocedure zelf vergt tijd, die tijd hebben we gekregen van de rechtbank te Hasselt."

Momenteel is Bhaalu dus in winterslaap en lijkt de kans te bestaan dat de dienst terug zal komen. Wanneer dat precies zou zijn, is nog niet geweten. 

Meer info: bhaalu.com