Bijna helft van alle koppels 'bedriegt' elkaar op Netflix

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Marketing
Bijna helft van alle koppels 'bedriegt' elkaar op Netflix

Bron foto: Shutterstock

Heb jij je al schuldig gemaakt aan ‘Netflix cheating’? Daarbij kijk je stiekem een serie verder zonder je partner. In 2013 dook de term voor het eerst op en vier jaar later komt het overal ter wereld voor. En we voelen ons er he-le-maal niet schuldig over.

Een op twee maakt er zich schuldig aan

Bijna de helft van alle ‘streaming-koppels’ heeft een overspelige Netflix-partner. Vooral Mexicanen en Brazilianen kunnen er wat van. Onze noorderburen zijn dan weer het trouwst. Daar heeft slechts een op vier al eens verder gekeken zonder z’n partner. Dat alleen verder kijken doen we trouwens vooral wanneer de ander op zakenreis is, ligt te slapen of aan het werk is. 

Twee op drie bedriegers doen het omdat ze de serie zo goed vonden dat ze niet konden stoppen met kijken. Welke series dat dan voornamelijk zijn? De populairste series om onze partner te bedriegen zijn The Walking Dead, Breaking Bad, American Horror Story, House of Cards, Orange is The New Black, Narcos en Stranger Things. Bijna de helft van alle cheaters zou z’n ‘overspel’ nooit opbiechten.

"Niet zo erg" 

Gelukkig is Netflix cheating gewoon sociaal aanvaard. Zo’n 46% van de respondenten vindt het “helemaal niet erg”. Tenzij je in Hong Kong woont, daar vindt 40% het compleet onaanvaardbaar en zelfs erger dan een echte affaire.

Dus voel je vooral niet schuldig als je ooit al eens een aflevering van ‘jullie’ serie alleen keek! Nog meer informatie over Netflix cheating? Deze infographic vertelt je er alles over (klik om te vergroten):

Netflix cheating