Binnenkijken in de elektrische Porsche van de toekomst:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie e-Lifestyle
Binnenkijken in de elektrische Porsche van de toekomst:

De Porsche Mission E Concept stal vorige maand de show op het autosalon van Frankfurt. De elektrische wagen zou de Tesla Model S overstijgen in zowel range als accu-oplaadtijd. Porsche heeft intussen meer informatie vrijgegeven over de technologie van de wagen via een impressionant filmpje: 

Batterij opladen in 15 minuten, range van 500 kilometer

De wagen, die binnen de 5 jaar in productie zal gaan, kan zo'n 500 kilometer rijden op één oplaadbeurt en kan de batterij tot 80 procent opladen in amper 15 minuten. Daarnaast beschikt de auto ook over een impressionante interface die over een eye-tracking technologie zou beschikken om te voorkomen dat je in slaap valt, maar je zou ook via armbewegingen een commando kunnen uitvoeren. 

Benieuwd? Porsche gaf de volgende beelden vrij over het interieur én interface van de Mission E: 

De interface bestaat uit een OLED-display waar je verschillende gegevens kan aflezen zoals je range, het weer, je contacten en de snelheid van de wagen. 

Ook de console beschikt over een OLED scherm waar je bestuurder aanpassingen kan doen aan het muzieksysteem en de airconditioning.

Maar de bestuurder zou ook via (swipe) bewegingen commando's kunnen uitvoeren om bijvoorbeeld naar een volgend liedje te gaan, zonder zijn of haar ogen van de weg te halen. 

Opvallend: de wagen heeft geen achteruitkijkspiegels, maar wel camera's die beelden projecteren op de voorruit van je wagen. 

bron: porsche.com/mission-e