Binnenkort kan iedereen ter wereld livestreamen via Facebook

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Binnenkort kan iedereen ter wereld livestreamen via Facebook

Facebook heeft bekend gemaakt dat het haar livestream functie voor het grote publiek lanceert. Gisteren konden Amerikaanse iPhone-bezitters de live-stream functie als eersten gebruiken, de rest van de wereld volgt in de komende weken.

Streamen vanuit de statusbalk

Tot nu toe konden enkel beroemdheden een livestream opstarten op Facebook. Binnen enkele weken zal de functie ook hier online staan. Live streamen wordt heel simpel.

Zo dien je enkel op het Live-video icoontje te klikken dat naast je statusbalk zal verschijnen. Na het schrijven van een kleine beschrijving van je stream, kan je van start gaan. 

Realtime reacties

Het leuke aan livesteams is dat mensen in realtime kunnen reageren op jouw video (net zoals bij Meerkat en Periscope). Als je aan het livestreamen bent kan je ook makkelijk zien wie er meekijkt. Je video wordt na de stream op je tijdslijn gezet, zodat mensen ook achteraf je belevenissen kunnen herbekijken. 

Het wordt ook mogelijk om notificaties in te stellen voor specifieke vrienden. Zo kan je onmiddellijk op de hoogte worden gebracht wanneer een live-uitzending van een van je beste vrienden begint. 

bron: newsroom.fb.com