Blackberry laat haar overname-plannen varen. Het bedrijf heeft nu 1 miljard dollar (€740 miljoen) aan nieuwe fondsen opgehaald om haar toekomst te verzekeren. Bovendien zal er ook een nieuwe CEO en enkele nieuwe directeurs gezocht worden. Op deze manier zal Blackberry op eigen benen blijven staan. 

$1 miljard opgehaald

Het Canadese bedrijf zocht de laatste 2,5 maanden naar een mogelijke partij die het bedrijf zou overnemen. Deze plannen laat het nu dus varen. Blackberry was al sinds augustus dit jaar op zoek naar een investering van externe partijen.Vandaag raakte bekend dat Blackberry zo’n $1 miljard dollar (€740 miljoen) opgehaald heeft bij investeerders en kan op deze manier verder bouwen aan haar toekomst.

Een van die investeerders is Fairfax, dat eerder nog probeerde om heel BlackBerry over te nemen. Fairfax kreeg echter de financiering niet rond. Vandaag raakte ook bekend dat de huidige CEO Thorsten Heins en enkele executives het bedrijf verlaten als de financiering rond is. Oud Sybase-directeur John Chen wordt interim-directeur tot een vervanger gevonden is.

Teloorgang

Het is opvallend hoe Blackberry in de laatste jaren van een mega-succes is gekrompen tot wat het vandaag is. Zo was Blackberry ooit zeer populair zowel consumenten als het bedrijfsleven. In de laatste jaren was de populariteit van het merk echter tanende en lieten heel wat gebruikers het merk in de steek.

Een van de opvallendste redenen was de opkomst van het touchscreen ten koste van de fysieke toetsenborden die Blackberry lange tijd bleef produceren voor haar smartphones.