Bol.com verkoopt nu ook tweedehands producten in België

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Bol.com verkoopt nu ook tweedehands producten in België

Bol.com opent vandaag zijn winkel in België voor tweedehands boeken, cd’s, dvd’s en games. Met deze nieuwe mogelijkheid biedt bol.com voor klanten nog meer keuze, want het tweedehands aanbod wordt volledig geïntegreerd met het huidige assortiment van 8 miljoen nieuwe artikelen. 

Samenwerking gespecialiseerde aanbieders

Voor de start van de tweedehandsverkoop in België is bol.com een samenwerking aangegaan met gespecialiseerde aanbieders van tweedehands boeken. Ook particulieren kunnen vanaf nu hun gebruikte boeken, cd’s, dvd’s en games te koop aanbieden en zo een centje bijverdienen.

Presentator Sam De Bruyn heeft vandaag alvast de eerste tweedehandsitems in België te koop aangeboden ten voordele van een vzw in het kader van Music For Life.

Concept wordt in Nederland al langer toegepast

Het concept is in Nederland al jaren erg populair met inmiddels ruim 170.000 enthousiaste particuliere verkopers en een aanbod van meer dan één miljoen tweedehands artikelen.

“Met dit nieuwe tweedehandsaanbod hopen we ook in België een grote revolutie te kunnen doorvoeren. Mensen die op zoek gaan naar een bepaald boek, cd, dvd of game kunnen voortaan kiezen bij bol.com: het nieuwe exemplaar én de tweedehands versie worden in één handig overzicht weergegeven. Een consument wil immers zelf bepalen wat voor hem het belangrijkste is en zo maximale keuze hebben in assortiment en prijs. Dankzij de uitbreiding met het tweedehands aanbod kunnen we onze Belgische klanten een nog breder en unieker assortiment bieden. Daarnaast zetten we een stap richting onze ambitie om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar aan te sluiten,” zegt Jan Huysmans, directeur België bij bol.com.

Sam De Bruyn geeft goede voorbeeld

Als eerste Belgische particuliere verkoper biedt Sam De Bruyn in totaal vier dvd’s, twee games en vier boeken aan. De items zullen vanaf vandaag tot en met woensdagmiddag één voor één online worden geplaatst. Bovendien voegt Sam De Bruyn een leuke boodschap voor de koper toe aan de items.

“Ik vind het een fantastisch idee van bol.com om mensen de keuze te geven om bewuster en duurzamer te consumeren. Zo geraken mijn opgestapelde verhuisdozen eindelijk eens leeg. Ik maak iemand anders blij met mijn oude spullen, het verkopen is gemakkelijk en ik draag bij aan een goed doel, want ik doneer mijn opbrengst namelijk aan een vzw in het kader van Music For Life.“

Verkopen én kopen in slechts enkele muisklikken

Het verkopen van jouw tweedehandsspullen via bol.com is eenvoudig. Als verkoper geef je de naam van je product in en bol.com geeft onmiddellijk een juiste foto en omschrijving.

Je bepaalt zelf de verkoopprijs en enkele minuten later staat je aanbod in de bol.com winkel. Ook aan de onervaren verkopers is gedacht. Voor hen biedt bol.com hulp om de verkoopsprijs te bepalen, zodat er steeds een goede prijs wordt gehanteerd. De betaling wordt via bol.com uitgevoerd, zodat je je nooit hoeft af te vragen of je jouw geld wel effectief krijgt.

Tot slot ook geen gedoe met het regelen van de overdracht. Kopers komen niet bij je langs om hun aankoop op te pikken. Boeken, cd’s, dvd’s en games zijn immers klein en licht genoeg om gemakkelijk op te sturen.