Vorige week kende Dropbox heel wat problemen, zo was de dienst onbereikbaar en dat feit ontketende een hetze op Twitter. Als klap op de vuurpijl introduceert concurrent Box nu een promotie, waar de dienst tal van updates krijgt & je maar liefst 50 gigabytes gratis opslag krijgt als je nu lid wordt. Een perfect getimede marketing strategie?

iOS gebruikers krijgen 50 gig

De nieuwste versie van Box voor iOS krijgt snellere laadtijden en kan je ook snel files verplaatsen en deleten in een keer. Bovendien krijgt iedereen die de iOS-app download, 50 gig aan opslagmogelijkheden gratis. Een stunt van jewelste dus.

„Ons doel is om de onze gebruikers de beste user experience, veiligheidssysteem & bediening te geven. Hierdoor kunnen Box-gebruikers overal aan hun bestanden. Bovendien willen we onze iOS gebruikers tonen hoe goed onze diensten zijn door een mooie app voor te stellen met een mooi en simpel design,” zegt David Still van Box in een blogpost.

Beursgang 

Het is niet ondenkbaar dat Box dit doet om snel aan zieltjes te winnen. Zo wordt verwacht dat het Amerikaanse bedrijf dit jaar naar de beurs trekt. Waardoor het natuurlijk belangrijk is om het gebruikersaantal sterk te doen stijgen.

Bovendien staat de 50 gig in schril contrast met de gratis 2 gig die Dropbox weggeeft aan elke gebruiker. Interessant is natuurlijk dat ook Dropbox dit jaar naar de beurs zou trekken. De kans is dus bestaande dat ook Dropbox binnenkort alle registers opentrekt om gebruikers op hun platform te houden & nieuwe zieltjes te winnen.

De iOS-app voor Box (met 50gig gratis) kan je hier downloaden.

Voorlopig staat Box comfortabel aan de leiding. Welke clouddienst vind jij de beste? Dropbox of Box?