Zonet is bekend geraakt dat Belg Paul Deneve door Apple is aangeworven als nieuwe directeur voor speciale projecten. Deneve stond tot voor kort aan het hoofd van het modehuis Yves Saint Laurent en zal nu rechtstreeks rapporteren aan Apple's CEO, Tim Cook.

Vice President Special Projects

Deneve werkte al eerder voor de Europese tak van Apple in de jaren 90. Zo werkte Deneve na zijn technische opleiding aan de Stanford University zeven jaar in de sales en marketing afdeling van Apple Europa. Daarna ging hij aan de slag in de modewereld bij bedrijven zoals Lanvin, Nina Ricci & Yves Saint Laurent. Daarnaast is hij ook adviseur voor enkele startups in Silicon Valley.

Vandaag gaat Paul Deneve dus aan de slag als 'Vice President Special Projects’ bij Apple. Wat deze projecten zullen inhouden is niet duidelijk.

Apple vertelde aan Bloomberg dat Deneve alvast niet aan het hoofd zal komen van Apple's verkoopdivisie, aangezien de positie van Vice President Apple retail nog steeds vacant is nadat John Browett vorig jaar de laan werd uitgestuurd bij Apple. 

iWatch

Volgens verschillende blogs is de meest logische conclusie dat Deneve zich zou gaan bezighouden met design. Daarmee wordt meteen gedacht aan de iWatch, een product dat waar zowel mode als technologie samensmelten. De iWatch is al enige tijd in opspraak, zeker nu Apple de merknaam ook druk in de weer is om een licentie te nemen op de naam iWatch.

Volgens Bloomberg is ook Hulu-medewerker Pete Distad ingelijfd bij Apple om haar Apple TV aanbod te helpen uitbreiden.