Carrefour opent ecommerce afhaalpunt in Oost-Vlaanderen

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Carrefour opent ecommerce afhaalpunt in Oost-Vlaanderen

Carrefour opent haar 1ste drive afhaalpunt in Oost-Vlaanderen. De winkelketen wil hiermee tegemoet komen aan de stijgende vraag van gezinnen om boodschappen online te doen. Het drive afhaalpunt wordt de 12de drive vestiging in België. 

Drive afhaalpunten zitten in de lift

Het aantal gezinnen dat zijn boodschappen online doet, stijgt in België. Voor Carrefour is het daarom logisch om verder te investeren in drive-afhaalpunten. Ook de omzet van de Summerdrive in Knokke-Heist verdubbelde dit jaar. 

Carrefour is al sinds 2013 bezig met het uitbouwen van drive-afhaalpunten in België. Voor de winkelketen ligt de focus op eenvoudig en snel afhalen van boodschappen bij de plaatselijke Carrefour. 

Carrefour Drive

Via de website www.drive.be kunnen consumenten via computer, tablet of smartphone boodschappen doen en deze dan afhalen bij een Carrefour drive. Een medewerker zet daarna recycleerbare tassen in de autokoffer. Volgens Carrefour duurt het ophalen en inladen amper 5 minuten aangezien bestuurders niet moeten uitstappen. 

Carrefour drive is gratis bij de eerste bestelling en bij aankoop vanaf 150 euro. Is het aankoopbedrag lager, dan vraagt Carrefour een service kost van 4,50 euro voor het samenstellen van de boodschappen.

De eerste Carrefour drive in Oost-Vlaanderen komt er op de site van de Hypermarkt van Oostakker. Naast de 12 drives telt Carrefour nog meer dan 60 afhaalpunten in haar Hypermarkten Carrefour en Market supermarkten. 

www.drive.be