De Limburgse informaticadienstenleverancier Cegeka heeft de Trends Gazelle award voor Limburg gewonnen. Waarom, dat lezen we in de Trends van vandaag: “Hoe win je de Gazellen? Cegeka deed het door vijf jaar lang een gemiddeld groeiritme van 17 procent aan te houden.” Cegeka is daarmee het snelst groeiende grote bedrijf in Limburg. Het ziet ernaar uit Cegeka ook in 2013 verder gegroeid is. Managing Director Christoph Neut: “We zullen opnieuw met ongeveer vijftien procent groeien.”

Limburg

Cegeka is een Limburgs verhaal, opgericht door André Knaepen vanuit de IT-divisie van de steenkoolmijnen meer dan 20 jaar geleden. Met LRM, de Limburgse Reconversie Maatschappij, heeft Cegeka een belangrijke Limburgse investeerder aan boord. De ambitie van Cegeka is verder groeien in de Benelux en ook daarbuiten.

Groei

“Wij krijgen vaak de vraag: hoe blijven jullie toch elk jaar groeien?”, zegt Christoph Neut, “Wel, IT is een vak van mensen voor mensen. De technologie is voor iedereen dezelfde, het verschil zit hem in wat je ermee doet. Bij Cegeka hebben we meer dan tweeduizend vakmensen die extra geëngageerd zijn om goed werk af te leveren voor hun klanten. We geven hen ook de verantwoordelijkheid om te doen wat het best is voor hun klant. En dat zorgt voor duurzame relaties met onze klanten. Daar zit voor een groot deel het geheim van onze groei.”

Zander Colaers, Director Outsourcing bij Cegeka, nam gisterenavond de prijs in ontvangst.