De CIM MetriProfielstudie publiceert om de zes maanden bereik- en profielcijfers voor de aangesloten internetsites. CIM publiceerde de nieuwe CIM MetriProfielgegevens voor de periode november 2011 - april 2012. De Belgische nieuwssites verhogen hun bereik op maandbasis met 4,4%. Dit terwijl het bereik van alle (door het CIM gemeten) sites stabiliseert. Met een steeds hoger bereik voor de Corelio nieuwssites ( 7,8%), bevestigt Corelio opnieuw haar marktleiderschap. De Standaard Online, Nieuwsblad.be en Lavenir.net bereiken maandelijks 37,7% van de Belgen (12 ).

Lavenir.net groter dan DH.be en SudPresse

Met een stijging van maar liefst 19,3% (t.o.v. 2011 Q3) versterkt Lavenir.net zijn positie in het zuiden. Dankzij deze recordstijging is Lavenir.net groter dan SudPresse en DH.be. Hiermee is Lavenir.net de tweede grootste Franstalige krantensite. De veelheid aan acties, waaronder een recent vernieuwde homepage met nieuwe rubrieken zoals Life en Conso, en een uitgekiend plan om de regionale content te versterken, droegen bij tot deze succesvolle cijfers.

De Standaard Online blijft de grootste in het kwalitatieve segment

De Standaard Online blijft, met zijn maandelijks bereik van 28,2% van de Nederlandstalige Belgen, de grootste in het kwalitatieve segment. Het voornaamste aandeel (57,4%*) van deze De Standaard Online surfers komt nog steeds uit de hoogste sociale klassen 1-2. Met een bereik van meer dan een half miljoen Nederlandstalige Belgen, doet Life & Style, het vrouwenkanaal van De Standaard, het ook uitstekend.

Nieuwsblad.be behoudt voorsprong op HLN.be

Met een stijging van bijna 8% (t.o.v. 2011 Q3) is Nieuwsblad.be opnieuw de grootste nieuwssite op maandbasis. Nieuwsblad.be bereikt maandelijks meer dan 2 miljoen Nederlandstalige Belgen (dekking van 41,7% op Nederlandstaligen). De nieuwssite blijft sterk inzetten op haar troeven: regio- en sportnieuws. Nieuwsblad.be beschikt met Nieuwsblad Life ook veruit over het grootste lifestyle kanaal van België.

Nieuwsblad.be en Lavenir.net grootste nationale nieuwssite combinatie op maandbasis

Met in totaal 3 183 192 bezoekers of 33,9% van de Belgen (12+) is de combinatie Nieuwsblad.be en Lavenir.net de grootste nationale nieuwssite combinatie op maandbasis op de Belgische markt.

-- --
Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi