Cloudrecorder Bhaalu trekt deze week de stekker eruit

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Cloudrecorder Bhaalu trekt deze week de stekker eruit

Bhaalu, de cloudrecorder die onlangs in opspraak kwam in een proces dat aangespannen werd door SBS, VRT & Medialaan, trekt nog voor het einde van de week de stekker uit haar diensten. In de tussentijd zou de cloudrecorder werken aan een terugkeer. Wanneer dat zou zijn is nog onduidelijk. 

Rechtszaak

De rechtbank van koophandel te Antwerpen oordeelde begin november dat Bhaalu een inbreuk maakt op de rechten van de omroeporganisaties VRT, Medialaan en SBS. Bhaalu maakt gebruik van de signalen van TV Vlaanderen en Telenet zonder de toestemming van de zenders. Daarom spanden deze een rechtszaak aan. 

Right Brain (het moederbedrijf van bhaalu) gaat in beroep en wil met operatoren, zenders en andere stakeholders samenzitten om een oplossing aan te bieden. Wanneer die er precies komt is onduidelijk. 

Winterslaap

"Voor het einde van deze week zal onze blauwe beer bhaalu in winterslaap gaan en zal je via bhaalu geen opnames meer kunnen maken en ook niet meer naar je TV opnames kunnen kijken. Als je nog een betalend lidmaatschap hebt lopen, worden deze bevroren tot bhaalu weer beschikbaar zal zijn," zegt Right Brain. Als je een bhaalu box of stick hebt gekocht, zal deze tijdelijk niet meer bruikbaar zijn tot bhaalu weer beschikbaar zal zijn onder een toegelaten vorm. 

"Bhaalu gaat even in pauze, maar dit is zeker niet het einde van bhaalu. Right Brain blijft ook technologie ontwikkelen om een persoonlijke videorecorder in de cloud wettelijk mogelijk te maken," zegt Right Brain in een persbericht.