Club Brugge is eerste Belgische Voetbalclub met volledig Wi-Fi bereik in Stadion

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Club Brugge is eerste Belgische Voetbalclub met volledig Wi-Fi bereik in Stadion

Voetbalclub Club Brugge pakt uit met gratis draadloos internet in het hele stadion. Club Brugge is daarmee de eerste voetbalclub in de Belgische eerste klasse die gratis Wi-Fi aanbiedt aan haar supporters. In 2de klasse beschikte voetbalclub STVV al eerder over Wi-Fi in haar stadion. Om alles in goede banen te leiden doet Club Brugge een beroep op Proximus & Cisco. Voetbalfans zullen nu makkelijker hun belevenissen kunnen delen via sociale media.

400 Antennes

Club Brugge installeerde ruim vierhonderd draadloze wifi-antennes in het Jan Breydelstadion. Ze zijn vakkundig opgesteld en zorgen voor een optimaal bereik in het volledige stadion zelf, met inbegrip van de business seats, de kleedkamers, het restaurant en de perszaal. De technologie is zo ontwikkeld dat vele duizenden supporters simultaan mobiel toegang hebben tot het internet.

Stadion Ervaringen Delen via Sociale Media

“Onze supporters zijn het gewend om overal internettoegang te hebben, maar het is niet eenvoudig om een sterk signaal te garanderen voor zoveel fans tegelijk. Dankzij het nieuwe high density netwerk van Cisco en de expertise van Proximus kunnen we onze fans een stabiele internettoegang bieden en kunnen ze onder meer hun stadionervaringen delen op sociale media. Zo willen we de betrokkenheid van onze supporters verder versterken”, zegt Carl Lenaerts bij Club Brugge.

Volgens onderzoek van Cisco heeft driekwart van de fans in het stadion een smartphone op zak en Proximus geeft aan dat het mobiele dataverbruik dertien keer hoger is dan 3 jaar geleden. Het mobiel internet in België behoort dan ook tot de tien snelste ter wereld, zo blijkt uit Cisco’s jaarlijkse Global Cloud Index. In december lanceerde Club Brugge daarom nog de Club App waarmee supporters het scoreverloop in andere wedstrijden kunnen volgen, video’s en nieuws over de ploeg kunnen bekijken en het saldo op hun fankaart raadplegen.

Nieuw glasvezelnetwerk zorgt voor voldoende bandbreedte

Parallel installeerde Proximus een gloednieuw glasvezelnetwerk bij Club Brugge met een dertigtal Cisco-switches. Daarop sloot Proximus onder meer de vierhonderd toegangspunten voor het wifisignaal, het cashloze betaalsysteem en de beveiligingscamera’s op aan. Het glasvezelnetwerk garandeert dat er voldoende bandbreedte beschikbaar is voor alle toepassingen.

Club Brugge volgt met zijn connected stadium het voorbeeld van heel wat Europese topploegen. Zo zijn onder meer het Santiago Bernabéu stadion van Real Madrid, het Etihad Stadium van Manchester City, de BayArena van Bayer04 Leverkusen, het Celtic Park van Celtic Glasgow en heel wat Scandinavische stadions uitgebouwd tot digitale, geconnecteerde voetbaltempels.