Combell neemt de Brusselse registrar Register over. Het gaat daarbij over de grootste overname ooit voor Combell, want Register beheert 75.000 domeinen voor 25.000 klanten.

Register draait jaarlijks een omzet van 2.9 miljoen euro en is actief op zowel de Belgische als een aantal internationale markten, zoals Frankrijk, Zwitserland en Italië. Er zijn momenteel 9 mensen actief bij Register en zij kunnen op hun 2 oren slapen, ze kunnen hun job behouden. "Ook aan de identiteit van het bedrijf wordt niet geraakt", zegt Jonas Dhaenens. "Register wordt een ‘onafhankelijke' speler binnen de holdingstructuur van Combell."

Over de prijs en de details rond de overname is momenteel nog niet meer bekend, maar het is wel duidelijk dat het hier vooral om een strategische zet gaat. Er zijn namelijk 3 Icann-accredited registrars in België, bNamed, Netbulk en Register. Aangezien Netbulk al in de Combell-portfolio zat, betekent dit dat zij nu 2 van de 3 Icann-accredited registrars beheert.

Niet enkel hosting

Combell staat bij het grote publiek bekend als een hosting bedrijf, maar ondertussen bestaat 60% van hun omzet uit de solutions die ze aanbieden. Ze trekken deze strategie verder door, door Combell in te delen in 2 grote business units: online services en solutions.

Hun greep op de markt wordt dankzij deze overname nog breder, aangezien ook Easyhost onder de Combell paraplu zit, Easyhost bedient een ander segment in de hostingmarkt, namelijk de goedkopere low-budget hostingoplossingen.

Na de overname beheert Combell meer dan 60k klanten, 200k domeinen en 2.500 servers. De omzet van 2011 (14 miljoen EUR) wordt dan ook verwacht voorbij gestoken te worden in 2012.

bron: Frederik Tibau - Datanews

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar ?redactie@bloovi.be? en we nemen het op in ons Sectornieuws?.

Je kan je nieuws ook tweeten met ?#bloovi?