Coolblue opent vandaag 5 nieuwe webshops. Nl. Rugzakcenter.be, Tentcenter.be, Slaapzakstore.be, Zaklampcenter.be, Zakmesshop.be. Hiermee betreedt het bedrijf de outdoormarkt, die in de Benelux zo’n 400 miljoen euro groot is. De opening van deze webshops past bij de strategie van Coolblue om zich te specialiseren in steeds meer productcategorieën. Zo betrad Coolblue enkele weken terug ook het witgoedsegment.

Meer dan 600 verschillende rugzakken

Vaude, Deuter, Eastpak, Leatherman en Maglite zijn slechts enkele merken uit het assortiment van de shops. Rugzakcenter.be biedt bijvoorbeeld 632 rugzakken, waarmee in totaal 30.000 liter kan worden vervoerd – het equivalent van een grote tankwagen. Op slaapzakstore.be kan je kiezen uit 173 slaapzakken. Hiermee heeft Coolblue in één keer het grootste outdoorassortiment in de markt.

“Iedere outdoorliefhebber heeft andere wensen. Ons assortiment biedt voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een iglotentje voor op de camping of een tunneltent voor een trektocht door de bergen”, aldus Werner Bruyns, Manager van Coolblue België.

Hulp bij keuzestress

Coolblue gelooft niet in ‘dé beste slaapzak’ of ‘dé beste tent’. Bruyns: “De beste slaapzak voor een zonvakantie in Frankrijk is niet dezelfde als voor een trektocht door de Himalaya. Onze productspecialisten helpen je om de beste keuze voor jou te maken.”  Daarom worden alle producten in de webshops voorzien van uitgebreide productinformatie geschreven door productspecialisten, Youtube-video’s en reviews van klanten. De Keuzehulpop elke shop helpt consumenten vervolgens om snel en gemakkelijk een keuze te maken. Ook staat er 7 dagen op 7 een team productspecialisten klaar via telefoon, e-mail, Twitter en Facebook.

Net als bij de andere Coolblue-webshops geldt: voor 22 uur besteld, morgen gratis in huis. En als dat nog niet snel genoeg is, dan is er Coolblue VandaagNog®, waarbij bestellingen voor 15u tegen bijbetaling nog dezelfde avond wordt geleverd. Klanten kunnen hun bestelling ook afhalen in de fysieke Coolblue-winkels in Wilrijk en Lochristi.