Coolste gadget ooit gaat viraal dankzij ophefmakende videoclip

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Coolste gadget ooit gaat viraal dankzij ophefmakende videoclip

De vertaalstick van Ili wordt door velen al hét gadget van 2016 genoemd. Je praat erin en als een echte tolk zet het apparaatje jouw woorden om in een van de drie talen die momenteel beschikbaar zijn. Toch blinkt het apparaat niet alleen uit om zijn vertaalcapaciteiten, maar zorgt ook de promotievideo voor commotie op het internet. 

Bedenkelijke smaak

Een fantastisch project met een virale video. Terecht, zou je denken. Niets is minder waar. Zo blinkt de video vooral uit voor de bedenkelijke smaak en sexistische toon waarop het filmpje gemaakt is. Hieronder kan je het filmpje bekijken: 

Any press is good press?

Op sociale media dook al een storm van protest op. De meest gedeelde commentaar op het product klonk als volgt: "Jullie maken de meest ongelofelijke technologie in jaren tijd en jullie reclamespot ervoor gaat exclusief over seksuele intimidatie van vrouwen in Japan?"

Het lijkt er niet op dat Logbar (het Japanse bedrijf achter Ili) de commentaar aan het hart laat komen. Zo werd het filmpje al meer dan 917.000 keer bekeken. "Any press is good press" denken ze wellicht bij Logbar.