Zelfstandigen, freelancers, startende ondernemers en al wat oudere rotten in het vak kunnen vanaf 27 april 2012 terecht bij FloatingDesk: een gloednieuwe coworking-space in het hartje van Gent. Het metalen vrachtschip uit 1950 werd omgebouwd tot een aangename en inspirerende werkruimte.

FloatingDesk

"Het begon met een zot idee" zeggen Bart Chanet en Cindy Celis van FloatingDesk. "Toen we ongeveer een jaar geleden op zoek gingen naar een pand om ons bedrijf (Dreams & Creations) te vestigen, merkten we dat er een binnenschip te koop was aan de Visserij. Impulsief als we waren gingen we een kijkje nemen en vooraleer we het wisten waren we de trotse eigenaars van een heus vrachtschip."

Bart Chanet startte zijn bedrijf Dreams & Creations vanaf zijn keukentafel. "De eerste maanden was dit best aangenaam: aan mijn eigen tempo werken, geen verplaatsingen naar kantoor,... Maar na verloop van tijd merkte ik dat mijn sociale contacten bestonden uit ‘de bakker om de hoek' en ‘klanten waar ik mee diende af te spreken op café'. Dit was het moment waarop ik besliste om zelf te gaan coworken".

Kruisbestuiving

Enkele jaren later opent FloatingDesk de deuren. De coworking-space wil een veilige thuishaven zijn, van waaruit ondernemers, freelancers en zelfstandigen  hun activiteiten kunnen ontplooien en waar ze elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. "We streven naar een gezonde mix van ‘groen' en ‘ervaren'" zegt Bart Chanet. "Toen ik als ondernemer zelf nog ‘groen' achter mijn oren was, heb ik veel steun gehad aan meer ervaren ondernemers waarmee ik op dat moment een werkplek deelde. Nu ik enkele jaren zelfstandige ben, hoop ik diezelfde betekenis te kunnen hebben voor jonge mensen die hun eerste stappen zetten in het ondernemerschap. Anderzijds vind ik het zeer belangrijk om ideeën en opvattingen van anderen te horen en me hierdoor te laten inspireren. Kruisbestuiving is waar het uiteindelijk allemaal om draait."

Flexibiliteit

Hoewel het coworking-schip vast is aangemeerd, staat het symbool voor een belangrijke troef van FloatingDesk: flexibiliteit. De werkplekken zijn gevarieerd en kunnen op flexibele basis gebruikt worden: van enkele uren/dagen per week tot fulltime. "Als startende ondernemer weet je niet altijd hoeveel geld er de volgende maand op je rekening zal staan en met wie je op dat moment zal samenwerken," spreekt Bart Chanet uit ervaring, "daarom vinden we het belangrijk dat lidmaatschap bij FloatingDesk flexibel aanpasbaar en opzegbaar is."

FloatingDesk opent officieel de deuren op vrijdag 27 april 2012. Wie een kijkje wil nemen aan boord is er welkom tussen 14u en 18u voor een hapje en een drankje.

-- --
Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be? en we nemen het op in ons Sectornieuws?.

Je kan je nieuws ook tweeten met ?#bloovi?