De belangrijkste tech- en marketingnieuwtjes van afgelopen week. Steven Van Belleghem legt uit:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren

Benieuwd wat er vorige week gebeurde op het vlak van marketing, tech en customer experience? Dan moet je de wekelijkse video's van marketingspecialist Steven Van Belleghem bekijken. In zijn weekly update video haalt hij deze week 6 nieuwtjes aan die je absoluut niet gemist mag hebben. Deze week in de spotlight: hoe Facebook VR wil inbouwen, waarom Amazon kruidenierszaken wil openen bij jou om de hoek en waarom Facebook gaat concureren met Slack & Yammer: 

1. Waarom Facebook ook via VR een sociaal netwerk wil uitbouwen

Vorige week stelde Zuckerberg het nieuwe VR-platform van Facebook voor. Het begint plots heel snel te gaan voor virtual reality. Bij het nieuwe platform onderga je niet langer VR, maar worden mensen op de eerste plaats gezet en kan je samen dingen doen. Je kan je vrienden als het ware in je leven uitnodigen. Plots werd virtual reality ook een sociaal netwerk.

2. Facebook gaat concureren met Slack & Yammer 

Daarnaast was er ook nog Facebook Workplace, die een geduchte concurrent voor Slack en Yammer. Waarom zouden bedrijven voor Workplace kiezen? Wel, het is goedkoop en werknemers zijn er meteen mee weg, omdat -bijna- iedereen Facebook kent.

3. Meer mensen zien voordelen in bots

Een studie bevraagde klanten wat ze vonden van bots. Meer dan de helft gaven aan liever met bots te praten, omdat ze sneller en aardiger zijn dan ‘menselijke’ medewerkers. De markt is dus meer en meer klaar voor AI en bots.

4. Amazon wil kruidenierszaken openen & muziekmarkt veroveren

Amazon zet voluit in op je dagelijkse boodschappen met Amazon Fresh. Zo willen ze overal kleine kruidenierszaken openen waar je als klant je boodschappen kan oppikken, maar tegelijk miniverdeelcentra vormen voor hun thuisbezorgdienst. Daardoor kunnen ze nog sneller leveren.

Ook hebben ze plannen voor de muziekmarkt. Amazon Music Unlimited laat je zoveel muziek streamen als je wil, in ruil voor een kleine meerprijs op je Prime Membership. Steven is alvast onder de indruk en verwacht dat we nog veel over Amazon zullen horen de komende weken.

Meer weten? Hieronder kan je de weekly-update van Steven Van Belleghem bekijken: