De belangrijkste tech- en marketingnieuwtjes van afgelopen week. Steven Van Belleghem legt uit:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren

Ook deze week vat Steven het belangrijke digitale marketing- en technieuws voor jou samen! In Steven’s week haalt hij de belangrijkste nieuwtjes aan die je zeker niet gemist mag hebben. Komen deze week onder andere aan bod: het einde van de Apple Car, het populaire Snapchat en Facebook conversatiestarters.

1. Apple Car afgedankt

De Apple Car wordt stopgezet. Althans, de ontwikkeling van een auto dan toch. Apple gaat wél door met het creëren van software voor driverless cars. Daar willen ze dan mee naar een autofabrikant stappen, om zo samen de ultieme zelfrijdende auto te maken.

2. Snapchat populairste medium onder tieners

Snapchat is het populairste medium bij jongeren. Dat wijst een enquête uit. Een jaar geleden was dat nog Instagram. Facebook is pas het vierde populairste medium voor tieners, maar dat wil niet zeggen dat ze het niet gebruiken. Het is gewoon niet hun favoriete sociale netwerk. Veel jongeren hebben nog altijd een Facebookprofiel. Voorlopig, dan toch.

3. Kerstshoppen via Amazon Echo

De Amazon Echo is ongekend populair. Eén op drie gezinnen die zo’n Echo in huis hebben, gebruiken die om online mee te shoppen. Nu de feestdagen er zitten aan te komen, voegt Amazon in allerijl nog populaire kerstcadeautjes toe, zoals speelgoed. Je kan dus, door bevelen uit te delen aan het ding, op je gemak kerstshoppen vanuit je eigen woonkamer.

4. Goldman Sachs laat je geautomatiseerd lenen

Goldman Sachs, de bekende internationale investeringsbank, start een eigen leenplatform op. Klanten die een goede geschiedenis bij de bank hebben, kunnen tot 30.000 dollar lenen voor persoonlijke doeleinden, zonder dat er een bankier aan te pas komt. Het proces is volledig geautomatiseerd.

5. Conversatiestarters van Facebook

Facebook introduceerde de ‘conversatiestarters’. Dat houdt in dat Facebook voorstelt waar je het met je vrienden kan hebben, zoals bijvoorbeeld een concert dat ze onlangs bijwoonden. Dat gebeurt via een AI-algoritme. De meningen zijn verdeeld: sommigen vinden het geweldig, anderen zeggen dat Facebook zich daar niet mee moet bemoeien.

Bekijk hier de video van Steven voor al het nieuws: