De beste tech-journalist van de planeet is een YouTuber van 20 jaar oud

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactiee-Lifestyle
De beste tech-journalist van de planeet is een YouTuber van 20 jaar oud

De twintigjarige Marques Brownlee is goed bezig om een van de bekendste gezichten op YouTube te worden. Dankzij zijn passie voor technologie, maakte hij al meer dan 640 videos met reviews, tips en tricks over de nieuwste technologische ontwikkelingen. Google’s ex-Vice President Vic Gundrota noemde hem onlangs zelfs ‚de beste technologie reviewer van de planeet’.

Van 78 naar 1,5 miljoen abonnees

Vijf jaar geleden startte Marques Brownlee zijn YouTube-kanaal MKBHD. Het werd geen onmiddellijk succes. Door vol te houden en constant bij te leren, bracht hij het aantal abonnees naar het gigantische getal van 1,5 miljoen mensen.

In totaal bekeken 130 miljoen mensen zijn videos. „Wanneer ik begon met het maken van YouTube-filmpjes vertelde ik dat aan niemand,” vertelde Marques aan Business Insider. Na een tijdje wist iedereen het, dat was niet moeilijk want ik maakte steeds meer videos en steeds meer mensen begonnen zich te abonneren”.

Moeilijke start

„Het begin was heel moeilijk. Ik had een paar videos, maar ik kreeg amper views of comments,” vertelde hij aan Business Insider. Toen Marques zijn 100ste video online zette, had hij slechts 78 volgers.

Toen Marques zijn 100ste video online zette, had hij slechts 78 volgers

„Na een tijdje begonnen steeds meer mensen vragen te stellen onder de videos. Die ik allemaal beantwoordde,” vertelde hij. Ook de kwaliteit van de videos ging omhoog. Vroeger nam hij alles op in één take, nu zien zijn video’s er een pak beter uit: 

Financieel interessant

Het was pas recent dat zijn videos echt populair werden. Marques gaf aan dat zijn YouTube-kanaal waar advertenties te zien zijn via Google Adsense, meer dan genoeg opbrengen om zijn productiekosten te betalen.

Een full-time bezigheid is het voorlopig nog niet. Eerst wil Marques zijn diploma halen. „ik heb het al zover geschopt op school, dus dat kan ik maar beter eerst afmaken,” klinkt het. Marques studeert aan het Stevens Institute of Technology (uiteraard) in New Jersey.