De Standaard doet een volgende stap in zijn digitale ontwikkeling. Als eerste Vlaamse krant biedt De Standaard zijn digitale editie ook aan in een speciale tabletversie voor Android-gebruikers. Deze versie zorgt voor een unieke leeservaring en is volledig aangepast aan de navigatiemogelijkheden van een grotere Android-tablet  (vanaf 8.9 inch).

80% van de lezers kiezen voor tablets

Tot nog toe was het voor gebruikers van een Android-tablet enkel mogelijk om de digitale krant in een pdf-versie te lezen. Vanaf nu is er dus ook de geoptimaliseerde tabletweergave die dagelijks speciaal voor tablets wordt opgemaakt. Beide weergaves zijn in dezelfde app beschikbaar.

Vorig jaar lanceerde De Standaard al met succes een tableteditie voor iPad.  Uit de cijfers blijkt intussen dat 80% van de iPad-lezers voor de geoptimaliseerde tabletversie kiest.

Hiermee zorgt uitgever Corelio Publishing niet alleen voor een primeur in Vlaanderen, maar ook in de Benelux. De Standaard is de enige krant die een geoptimaliseerde tableteditie van de krant uitgeeft voor iPad- en Android-gebruikers.

De nieuwe Android-app van De Standaard kan gratis gedownload worden. Om de krant te lezen heeft u een digitaal abonnement nodig.  Elke papieren abonnee heeft ook recht op een gratis digitaal abonnement.

De technische ontwikkeling van de app gebeurde door het Leuvense bedrijf Twipe Mobile, dat ook de iPad-app voor De Standaard bouwde.

Download hier de digitale editie voor Android.

-- --

Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi