Google is druk bezig om zoveel mogelijk plaatsen in de wereld in kaart te brengen met Street View. Om een zo groot mogelijk aanbod te verkrijgen zet Google een hele vloot voertuigen in. Een overzicht van, de intussen toch wel indrukwekkende, Street View-vloot van Google:

Google Trekker

Google Trekker is de nieuwste aanvulling in Google's Street View arsenaal. Het is een draagbare camera voor wandelaars die in staat is om panorama foto’s te schieten van de omgeving. Onlangs legde Google de Grand Canyon vast met behulp van Google Trekker. De beelden kan je hier bekijken.

Leuk om te weten ook is dat Google de camera ook uitleent aan enthousiastelingen en organisaties die mee willen helpen om bepaalde plaatsen in kaart te brengen. Interesse? Hier kan je deelnemen aan het pilootprogramma.

Google Street View SVII

Dit voertuig is een van de meest indrukwekkende die Google tot haar beschikking heeft. De Street View SVII is mini-duikboot die uitgerust is met camera’s. Hiermee maakt het ding onderwaterbeelden van de meest spectaculaire plaatsen op onze planeet.

Een voorbeeld van de gemaakte onderwater beelden kan je hier bekijken.

Google Street View Auto


De Street View auto begint nu stillaan ingeburgerd te raken, het is immer de klassieker onder de Street View voertuigen. De auto is al in dienst sinds 2007 bij de internetgigant.
Sinds dan onderging hij al een aantal vernieuwingen. Het huidige model is uitgerust met 15 lenzen, bewegingscensors en lasers om 3D data vast te leggen.

Google Street View Trolley

De Google Street View Trolley is een uitvinding van Google om Street View naar musea’s te brengen. De Trolley is een robot die door musea kan navigeren (met behulp van een Google medewerker) met de bedoeling om alle aanwezige werken & zalen van het museum vast te leggen voor de eeuwigheid.

Een voorbeeld van beelden van de Trolley kan je hier ontdekken.

Google Streetview Trike

Ook fietsen behoren tot de Streetview-voertuigen. Met de Trike wil Google locaties vastleggen die niet bereikbaar zijn met de auto. Zo zijn smalle parken, bergwegen & sportstadions nu ook allemaal op Google Maps te bekijken dankzij de Streetview Trike.

Google Streetview Sneeuwscooter

Na het succes van de Trike, kon de sneeuwscooter niet achter blijven. Zo introduceerde Google de sneeuwscooter om ski-gebieden en andere berglandschappen te kunnen vastleggen in Google Maps.

Zo was het bekende ski-gebied Whistler in de Verenigde Staten het eerst aan de beurt, maar ook in Europa werden al enkele skigebieden vereeuwigd op Google Maps. Zo ging de sneeuwscooter al langs in het Zwitserse Zermatt. Voorbeelden van die beelden kan je hier vinden.

 

Google