De hoeveelheid mobiele data die de matchen van de Rode Duivels genereerden tijdens het EK:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
De hoeveelheid mobiele data die de matchen van de Rode Duivels genereerden tijdens het EK:

We mogen dan uitgeschakeld zijn. De wedstrijden van onze Duivels hebben wel degelijks records verbroken. Op het vlak van mobiele data dan. Dat becijferde mobiele operator BASE. Hét topmoment: afgelopen vrijdag rond 21u15... net na het doelpunt van Radja Nainggolan. Een overzicht: 

Nog nooit zoveel mobiel internet verbruikt als tijdens matchen Rode Duivels

Ondanks de uitschakeling van de Rode Duivels op het EK hebben de Belgen massaal veel mobiel internet gebruikt: om de wedstrijd te “streamen” én om hun zenuwen en enthousiasme te delen op sociale media. Volgens de mobiele operator BASE werd nog nooit zoveel mobiel internet verbruikt dan tijdens de matchen van onze nationale ploeg tijdens EURO 2016.

In het algemeen zag BASE dat er vanaf enkele uren voor het begin van elke wedstrijd een lichte stijging was in het aantal smsen dat verstuurd wordt. En elke keer werd er opvallend minder gebeld gedurende de 90 minuten van de wedstrijd. De cijfers van het mobiel internet verbruik zijn wel heel opmerkelijk.

De grootste piek tijdens het EK? Dat was tijdens Wales-België, vlak na de goal van Nainggolan in de 13de minuut. Op dat moment zag iedereen ons al in de halve finale. Helaas…

15 keer meer streaming dan normale vrijdagavond

Duizenden foto’s en video’s in zwart-geel-rood werden gedeeld via Facebook, WhatsApp, Twitter,… Wanneer we kijken naar streaming zien we een fenomenaal record tijdens de wedstrijd België-Wales: toen werd er maar liefst 15 keer meer gestreamd van een normale vrijdagavond!