De iPhone 8 kost waarschijnlijk meer dan 1000 dollar. Dit is wat er al gelekt is:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
De iPhone 8 kost waarschijnlijk meer dan 1000 dollar. Dit is wat er al gelekt is:

Bron foto: ConceptsiPhone

Zet je maar al schrap: de iPhone 8 - die volgens sommigen als iPhone X door het leven zal gaan - kost je waarschijnlijk een flinke duit. Minstens duizend dollar, om precies te zijn. Hoewel de iPhone 7 Plus met 256 GB nu ook al zo’n 970 dollar kost, zou Apple met een prijskaartje van duizend kneiten zeker een psychologisch drempel overschrijden. Toch is volgens Fast Company de kans groot dat we binnenkort heel wat flappen gaan mogen bovenhalen voor de nieuwste iPhone.

Verwacht wordt dat Apple drie nieuwe iPhones op de markt brengt, waaronder de 7s en 7s Plus. Maar vooral naar de iPhone 8 wordt het uitkijken. Die zou enkele veelgevraagde features hebben, zoals een OLED-scherm, meer geheugen en een betere batterij. Maar dat brengt dus ook een hoog prijskaartje met zich mee. Zo’n OLED-scherm bijvoorbeeld kost Apple twee keer zoveel dan de LCD-displays die nu worden gebruikt. Ook de verbeterde batterij zou het kostenplaatje gevoelig verhogen. 

Edge-to-edge en glazen achterkant

Een klein overzicht van alle vermoedelijke features van de iPhone 8:

  • Een 5,8 inch groot OLED-scherm
  • Zijkanten gemaakt van gesmeed roestvrij staal en een glazen achterkant
  • Een dubbele camera
  • Nieuwe 3D-sensing technologie
  • Geen fysieke home button, wel ingebouwd in het scherm
  • Geen fysieke zijknoppen meer, metaal langs de zijkant reageert op aanrakingen
  • Betere en grotere batterij en eventueel draadloos opladen
  • Edge-to-edge display
  • iOS 11

Deze conceptvideo geeft je alvast een idee van hoe de iPhone 8 er zou kunnen uitzien:

 

Te verwachten op 6 september

Volgens Fast Company is de kans erg groot dat de iPhone 8 op dit moment ook werkelijk al die features heeft. Natuurlijk staat het Apple vrij nog wijzigingen door te voeren. Al die features klinken wel mooi, maar moeten ook werkbaar zijn tegen de strakke deadline. Want de iPhone 8 zou al in september gelanceerd worden. Volgens Telegraph zou woensdag 6 september de grootste kanshebber zijn.

Apple zou daarmee hun traditie de laatste jaren verbreken. Naast de twee 7s-versies, zou de iPhone 8 de derde high-end optie vormen. Het wordt nog even afwachten tot juni, tot Apple’s Worldwide Developers Conference. Daar krijgen we waarschijnlijk meer informatie over de iPhone 8.