De iPhone SE kost Apple slechts 140 euro om te maken

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
De iPhone SE kost Apple slechts 140 euro om te maken

De iPhone SE ligt sinds vandaag in de winkel. Maar enkele snellerds zijn er al in geslaagd om het toestel binnenste buiten te keren. Wat blijkt? De iPhone SE kost Apple slechts 140 euro om te maken. Toch is de winstmarge kleiner dan bij de iPhone 6S. 

De iPhone SE kost 140 euro om te maken

Volgens het onderzoeksbureau IHS komt de kostprijs om een iPhone SE 16GB te fabriceren op 140 euro. In de winkel kost deze versie van de iPhone SE echter 489 euro. Voor Apple kost de 64GB-versie van de iPhone SE 150 euro om te maken - slechts 10 euro meer. De consument moet echter 100 euro meer ophoesten om een 64GB toestel aan te schaffen. 

Een iPhone 6S in oude behuizing?

Qua onderdelen lijkt de iPhone SE sterk op de iPhone 6S. Zo beschikt het toestel over een A9-processor en een 12-megapixel camera en heeft het dezelfde behuizing als de iPhone 5S (met roségoud als extra kleuroptie). 

Met de goedkoopste prijs ooit voor een iPhone ligt de winstmarge van de iPhone SE-verkoop een stuk lager dan bijvoorbeeld de iPhone 6S. Volgens geruchten zou dat zijn omdat Apple niet zeker is of het toestel gaat aanslaan.