REC start met uniek opleidingstraject Digital Storytelling in Gent

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
REC start met uniek opleidingstraject Digital Storytelling in Gent

De Krook in Gent heeft net een nieuwe cursus voorgesteld: de (REC) Academy:  een opleidingstraject voor Digital Storytellers in wording. Met de cursus worden de deelnemers (van minder dan 25) geschoold in de storytelling capaciteiten van apps zoals Vine, Instagram en Snapchat en hoe deze kunnen bijdragen tot het creëren van een sterk digitaal verhaal. Dankzij iMinds is de cursus bovendien gratis. Superinteressant dus!

De Krook & (REC) Academy

Het gebouw is er nog niet helemaal maar het idee van De Krook al wel! De Krook (nieuwbouw met Gentse bibliotheek, Centrum voor Nieuwe Media en een compleet gerenoveerd Wintercircus) staat voor media, innovatie, cultuur, delen van kennis en ervaring & ontmoeting. 

De (REC) Academy is het nieuwste onderdeel in het educatie-aanbod van (REC). Dit opleidingstraject is er alleen voor de beste digital storytellers (in wording) die van alle markten thuis zijn (denk Vine, Instagram, Snapchat,...).

Na de opleiding krijg je als afgestudeerd mediamaker een (REC) certificaat waarmee je bewijst een storyteller te zijn van de nieuwste generatie en een verhaal weet te brengen in het medium dat best past bij de job en met de nadruk op mobile first en crossmediale content.

Gratis dankzij iMinds

Deze opleiding is trouwens helemaal gratis dankzij iMinds. Als je bij de twaalf geselecteerden bent om aan deze opleiding te beginnen krijg je de kans om een uitgekiend traject te doorlopen, media te maken op drie grote events (waaronder Dour Festival 2015 en Belmodo Fashion Days) en een eigen mediaproject in groep uit te werken.

Het traject zal bestaan uit 13 masterclasses, maar ook de praktische kant van de zaak zal uitvoerig aan bod komen. Professionals van oa. UGent, Medialaan, Wijs, Supermachine, Thomas More, Mediaraven, Earlybirds Films, Wannabes,... komen langs om hun ervaring en skills over te brengen in deze thema's:

  • Digital storytelling
  • Online media maken
  • Audience Engagement
  • Content marketing
  • Audio- en video-productie
  • Webdesign (basics)
  • Postproductie voor fotografie
  • Postproductie voor video en audio
  • Interviewskills

8 maanden coaching

Naast dit strak en uiterst zorgvuldig gekozen pakket realiseer je aan het einde van de opleiding in groep een mediaproject naar keuze waarvoor per groep een budget van €500 wordt voorzien. Voor dit onderdeel word je in de loop van 8 maanden bijgestaan door coaches.

Je project is op een of andere manier gelinkt aan De Krook, het toekomstige mediahart van Gent. Hetzij als een geografisch gegeven ofwel als idee gelinkt met de verschillende interessante partners (iMinds, UGent, Bibliotheek Gent, (REC), Vooruit, VIAA, Democrazy,...) die deel zullen uitmaken van De Krook.

Wil jij gekozen worden als een van de 12 Digital Storytellers? Ga dan als de bliksem naar deze link.

Voorwaarden en meer info: Rec Academy website