De nieuwe app van Nintendo is nu al populairder dan Snapchat

Lara Deraes
Door Lara Deraes Innoveren
De nieuwe app van Nintendo is nu al populairder dan Snapchat

Bron foto: Idownloadblog

Gamegigant Nintendo bracht onlangs in Europa zijn eerste app uit, Miitomo genaamd. De app was al een tijdje beschikbaar in - hoe kan het ook anders - Japan en groeide daar al snel uit tot een echte hit. Ook hier is de app immens populair. Het is niet echt een spelletje, maar eerder een leuke manier om met je vrienden en andere Nintendospelers in contact te komen. Facebook, maar dan met Mii-personages.

Vanaf het moment dat je de Miitomo-app opent, voel je gewoon de Nintendosfeer. Niet in het minst omdat de app rond jouw Mii draait, de personaliseerbare kawaii-poppetjes die Nintendo introduceerde met de Wii. Je kan er vragen over jezelf beantwoorden, zoals wat je favoriete eten is, of de antwoorden van je vrienden bekijken. De populairste feature is diegene waar je jouw Mii kan verwerken in échte foto’s. De Miitomofans maken er vaak heuse kunstwerkjes van.

Miitomo iOS app

Bron foto: Idownloadblog

Drie miljoen downloads

De app kan je in meerdere delen van de wereld spelen en intussen al meer dan drie miljoen keer gedownload. Daardoor is de app nu populairder dan Snapchat. Cijfers waar Nintendo blij van wordt, want de app zelf mag dan wel gratis zijn, de in-appaankopen zijn niet ver weg. Zo kan je door allerlei opdrachten wel muntjes verdienen, maar wil je dat guitige hotdogkostuum nu al hebben? Gooi er dan maar wat geld voor op tafel. Lijkt onschuldig op het eerste zicht, maar het levert Nintendo toch mooi wat centen op

Miitomo in-appaankopen

Bron foto: Phandroid

Frisse wind

Het lijkt misschien logisch dat Nintendo zich nu ook op de smartphonemarkt begeeft, want met de verkoop van haar hardware en spelletjes wil het de laatste tijd niet zo lukken. Vooral de Wii U doet het niet zo goed als verwacht. Dus stapte Nintendo maar in het smartphoneverhaal, in de hoop nieuwe inkomsten te vinden. Toch is het ook best verrassend, want Nintendo beweerde ooit dat ze zich nooit zou bezighouden met het maken van apps. Blijkbaar is de drang naar vers geld toch groter dan idealen.

Nog Nintendo-apps op komst

Miitomo is de eerste van vijf apps die Nintendo dit jaar wil uitbrengen. De andere vier zijn wél spelletjes, waar beroemde Nintendopersonages furore in maken. Wie dat dan precies zouden zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Mario, Link of misschien Pikachu? Miitomo is voor Nintendo vooral een app geweest om mee te experimenteren. Experiment gelukt, zouden we zo zeggen.

Heb jij de Miitomo-app al uitgeprobeerd?