De nieuwe lichting start-ups van Start it @kbc is aangekondigd. Dit zijn ze:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Ondernemen
De nieuwe lichting start-ups van Start it @kbc is aangekondigd. Dit zijn ze:

Start it @kbc heeft een nieuwe lichting start-ups voorgesteld die deelnemen aan een nieuwe editie van het incubatorprogramma. Uit 143 ingestuurde businessplannen werden er uiteindelijk 38 gelesecteerd. De start-ups zullen ondersteuning krijgen om hun bedrijf realiteit te laten worden en schaalbaar te maken. Opvallend in deze editie: de incubator lanceert een nieuw corporate venturing-traject & zet ook stappen om vrouwelijk ondernemerschap te boosten. 

De nieuwe start-ups op een rijtje:

De 38 nieuwe start-ups die incubator Start it @kbc vandaag verwelkomt, innoveren op verschillende domeinen, van technologie, fintech, food, HR, media en gezondheid tot sociale innovaties. Volgens cijfers van de incubator bevindt 34% van de start-ups zich in de ideation fase, 42% in de build fase, en 24% in de go to market fase. 

“De voorbije drie jaar hebben we zo’n 430 start-ups begeleid en als pioniers een echte start-upcultuur geïnstalleerd in België. En dat werpt nu zijn vruchten af. Ondernemerschap zit in ons land meer dan ooit in de lift en het aantal start-ups dat zich bij ons aandient, blijft groeien. We zien bovendien dat de kwaliteit van de business-ideeën en de teams steeds verbetert. De 38 nieuwe start-ups komen zeer goed voorbereid aan de startlijn,” zegt Katrien Dewijngaert, co-founder Start it @kbc. 

De 38 nieuwe aanwinsten van Start it @kbc zijn: Advocas, AppLeads, Careby, CargoCopter, Croq ’n Go, Crowdfilms, CycleValley, Doinn, Elewa, Energy Kiosks, Enigmoo, Epihunter, Equicity, Estate Eleven, FibriCheck, Gluon, Hack League, ikhebautoschade.be, Juru, Laborate!, Libertas, manual.to, Matti, My Add On, OmniFly, Pinotic, Place.Guru, PlannyMap, PlugInvest, Project Scent, Recognition, RobinFood, Skillhacker, Sleek, SLIC, Small Teaser, Wearefront, WeFeed.

Focus op vrouwelijk ondernemerschap & corporate venturing

Naast nieuwe start-ups heeft de incubator ook de Start it Boardroom in het leven geroepen, waar de start-ups na drie maanden een stand van zaken presenteren. Iets wat later heel normaal zal zijn indien ze ook over een eigen "board" zullen beschikken. Daarnaast geeft het ook mentoren de kans om om de vooruitgang en het engagement van de start-ups te evalueren. In de Boardroom krijgen de start-ups duidelijke feedback en weten ze of ze verder gebruik kunnen maken van het Start it @kbc-aanbod van mentoren, coaches, workshops en evenementen. 

Ook vrouwelijk ondernemerschap krijgt meer aandacht. Zo zal de incubator vanaf nu ook meer vrouwelijke ondernemers aanmoedigen om hun innovatief business-voorstel in te dienen. Maar ook corporate venturing zit in de lift. Zo wil start it @kbc ook zijn aanbod aanbieden voor grote bedrijven. Vanaf nu kunnen interne innovatieteams ook terecht bij de incubator om gebruik te maken van de expertise, opleidingen, het netwerk en de locaties van Start it @kbc. Zo kunnen bedrijven hun eigen ondernemende medewerkers het juiste kader bieden om innovaties te ontwikkelen en marktrijp te maken.

Lode Uytterschaut, co-founder Start it @kbc: “We hebben de afgelopen jaren enkele mooie corporate venturing cases opgezet met onze strategische partners. We gaan ons aanbod nu openstellen voor andere bedrijven. Bedrijven steken nu vaak veel geld en moeite in het opzetten van interne innovatietrajecten maar lopen vast op rigide structuren die op uitvoering zijn gericht. Als je wil dat mensen out of the box denken, kan je hen beter out of the box nemen en in het juiste kader plaatsen. Met Start it @kbc bieden we dat kader.”