De nieuwe WhatsApp-encryptie heeft enkel zin als je dit ook doet:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
De nieuwe WhatsApp-encryptie heeft enkel zin als je dit ook doet:

Bron foto: Elsol

Begin april werd er een nieuwe update door WhatsApp voorgesteld. Die zorgt ervoor dat al jouw berichtjes versleuteld zijn. Zo kunnen hackers, bedrijven of de overheid jouw gesprekken niet lezen. Maar wil je echt veilig zijn, moet je ook nog enkele andere zaken goed instellen.

1. Verwijder af en toe je WhatsApp-gesprekken

Via WhatsApp kan je nog niet instellen dat na een bepaalde tijd al je berichtjes verwijderd worden. Daarom doe je dit af en toe het best zelf. Zo kan die informatie al niet meer gelezen worden wanneer iemand jouw smartphone bemachtigt. Klik dus af en toe op ‘Wis alle chats’. Die functie kan je vinden onder jouw WhatsApp-instellingen, onder het tabblad ‘Chats’.

2. Sla niets op in de cloud

Veel mensen slaan hun gesprekken op in de cloud. Handig, maar ook risicovol. De overheid kan namelijk bedrijven dwingen om info uit de cloud aan hen te geven. Nu, als je niks heb opgeslagen, dan valt er ook weinig over te dragen. Je kan het opslaan in de cloud gemakkelijk uitschakelen. Ga naar je instellingen, open het tabblad ‘Chats’ en klik dan op ‘Reservekopie’. Daar moet je dan de ‘Automatische reservekopie’ uitzetten.

WhatsApp

Bron foto: Numrush

3. Zorg ervoor dat je vrienden hetzelfde doen

Iedereen waarmee je praat, heeft natuurlijk óók een kopie van het gesprek. Je kan je dus zo goed beschermen als je wil, als de ander het niet doet, heb je er helemaal niks aan. Daarom geef je deze tips ook best even door aan je WhatsApp-maatjes. Zo ben je pas helemaal veilig.

4. Zorg dat er niemand kan meelezen

De laatste tip bevindt zich in de offline wereld. Hoeveel keer lees jij haast automatisch mee op het scherm van een ander? Dat kan jou ook overkomen. Let dus een beetje op als je belangrijke berichtjes verstuurt. Hetzelfde geldt voor je ontgrendelcode. Je weet maar nooit dat er iemand jouw smartphone meegrist. Als diegene de code al heeft, wordt het natuurlijk wel erg gemakkelijk om jouw telefoon te kraken.

Met deze tips haal je het maximale uit de encryptie van jouw WhatsApp-gesprekken! Ben jij van plan deze tips toe te passen?

Bron: Want.nl