iOS 10 laat eindelijk toe om standaard apps te verwijderen

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
iOS 10 laat eindelijk toe om standaard apps te verwijderen

De standaard apps die al jaren vastgeroest staan op je iPhone kunnen binnenkort eindelijk de vuilbak in. Dat heeft Apple gisteren bekend gemaakt tijdens de WWDC conferentie in San Francisco. Apple's stock-apps  die niet te verwijderen waren van je iPhone waren voor vele iOS-gebruikers jarenlang een doorn in het oog. In iOS 10 wordt het probleem eindelijk verholpen.

Deze apps zal je eindelijk kunnen verwijderen:

Voor de eerste keer ooit wordt het mogelijk op apps zoals Kaarten, Calculator, Muziek, Videos enzovoort te verwijderen. Als je wil kan je de apps later terug downloaden. Hier een overzicht van de apps die vanaf nu kunnen worden verwijderd:

Niet élke stock-app kan je deleten

Toch zal je niet alle standaard apps kunnen deleten. Zou blijven Berichten, Foto's en de Camera-app standaard op elke iPhone staan en kunnen ze niet verwijderd worden. De reden hiervoor is omdat ze wellicht een té cruciale factor spelen in de nieuwste telg van iOS om zomaar te kunnen verwijderen. 

In ieder geval zullen een pak van iOS-gebruikers blij zijn dat ze nu een pak apps die ze amper gebruiken kunnen deleten. Om te weten wat Apple allemaal voorstelde tijdens haar event kan je hier terecht