De Nixie: the next big thing voor selfies kaapt hoofdprijs weg op Intel Make it Wearable Challenge

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
De Nixie: the next big thing voor selfies kaapt hoofdprijs weg op Intel Make it Wearable Challenge

Drones zijn tegenwoordig overal. In Amerika wordt intussen zelfs gewerkt aan een eerste wearable drone die selfies neemt vanuit de lucht. Nixie draag je als een armband en lanceer je in de lucht vanaf de pols. Het toestel neemt enkele selfies en keert nadien terug, waarna je het toestel weer aan je pols kan bevestigen. Intussen heeft het concept de hoofdprijs (een half miljoen dollar) gewonnen op de Make It Wearable awards van Intel. 

Nixie

Nixe werd uitgevonden door Christoph Kohstall, een doctoraat student aan Stanford University. Hij hoopt dat zijn drone the next big thing wordt voor selfies. Nixie is een erg kleine drone met een ingebouwde camera. Bovendien beschikt het over bandjes waarmee je de drone rond je pols kan bevestigen.

Kohstall’s idee is simpel: Met een simpele beweging lanceer je de drone automatisch in de lucht vanaf je pols, de drone neemt een aantal foto's vanuit de lucht en keert daarna terug naar je pols.

Hieronder kan je zien hoe het precies werkt:

Make it Wearable Challenge

Nixie is nog in ontwikkeling. Toch werd het al flink beloond. Zo kreeg het al 50.000 dollar toegestopt door Intel en is Nixie is de grote winnaar van Intel’s Make It Wearable Challenge. Nixie krijgt een geldprijs van 500.000 dollar, normaal genoeg om een wearable concept volledig te commercialiseren. 

Zou jij zo'n drone willen?