De Rijkste Chinese Ondernemer ter wereld werd afgeschreven voor 30 jobs

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Persoonlijk groeien
De Rijkste Chinese Ondernemer ter wereld werd afgeschreven voor 30 jobs

Jack Ma, één van de meest succesvolle ondernemers in de wereld, heeft het niet gemakkelijk gehad. Op een bepaald moment in zijn carrière was Jack Ma op zoek naar een job en werd hij door meer dan 30 bedrijven afgeschreven. Vandaag staat Jack Ma aan het hoofd van Alibaba, een bedrijf met een waarde van 20,4 miljard dollar. Zijn verhaal:

30 Keer afgewezen

In een recent interview met Charlie Rose vertelde Ma dat hij het toegangsexamen voor de universiteit maar liefst drie keer moest overdoen. Toen bleek dat hij niet van het juiste hout gesneden was voor op de schoolbanken te zitten ging Jack Ma op zoek naar een job.

Hij solliciteerde op een dertigtal jobs en werd telkens afgewezen:

“Ik probeerde bij de politie te gaan werken, maar ze vertelden me dat dat niets voor mij was. Ik ging zelfs naar de lokale KFC om een job bedelen: 24 mensen solliciteerden bij de winkel. 23 kregen er een job. Ik had niets..”

Alipay, het stomste idee ooit?

In 1998 startte Jack Ma het bedrijf Alibaba. Ook deze start was niet makkelijk. Geen enkele bank wou met hem samenwerken om een betalingsprogramma uit te werken. Daarom stampte Ma er zelf maar een uit de grond: Alipay.

“De meeste mensen met wie ik praatte in die tijd vonden Alipay het stomste idee ooit. Dat kon me niet veel schelen, ik wou gewoon dat veel mensen het effectief gebruiken.”

Vandaag gebruiken meer dan 800 miljoen mensen Alipay. Het volledige interview kan je hier lezen.