De Tesla Powerwall is nu al volledig uitverkocht

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
De Tesla Powerwall is nu al volledig uitverkocht

Bron foto: Shutterstock

Tesla's topman Elon Musk is in de wolken door de gigantische vraag naar het nieuwste hebbeding in Tesla's collectie: de Powerwall. Het toestel is een batterij die je toelaat om stroom op te slaan voor later gebruik. De Powerwall werd nog maar pas voorgesteld, maar is nu al volledig uitverkocht en is pas terug beschikbaar in de zomer van 2016. 

Crazy Off The Hook Demand

Er werden intussen al meer dan 38.000 reservaties geplaatst op Tesla's website. "Crazy off the hook demand," zegt Elon Musk. Om deze vraag tegemoet te komen zal Tesla's gigafactory tot de zomer van 2016 bezig zijn. 

Opmerkelijk als je weet dat Tesla het toestel nog maar pas voorstelde op een persconferentie. De powerwall komt in twee modellen. Eentje voor 3100 euro waarmee je 10 kWh aan stroom zal kunnen opslaan en eentje van 2700 euro met 7 kWh aan opslagcapaciteit.

Ook de Powerpack voor bedrijven is populair

Daarnaast introduceerde Tesla ook de Powerpack voor bedrijven. Daarvoor zouden al meer dan 2500 bedrijven in de wachtrij staan. Volgens Musk heeft elk van deze bedrijven er gemiddeld zo'n 10 besteld. 

Als je dus ook een Tesla Powerpack wou aanschaffen zal je nog even moeten wachten. Voor meer informatie rond Tesla's plannen kan je hier terecht.